Rusland

Dobro pozhalovat’!

Rusland is het grootste land ter wereld, dat een groot deel van Noord-Azië en een deel van Oost-Europa beslaat. Het land grenst ten zuiden aan China, Mongolië en Kazachstan, en ten westen onder meer aan Oekraïne, Wit-Rusland, Estland, Letland en Litouwen. Rusland werd onafhankelijk na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in december 1991.

Rusland heeft zo’n uitgestrekt landschap dat helaas maar een paar delen bereikbaar zijn voor toeristen. De delen die toeristen kunnen bezoeken zijn zeker de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan de mega paleizen in Moskou, ervaar het winter wondeland in Siberië of bezoek de vele kathedralen in het bijzondere St.Petersburg.

Populaire havens:
St. Petersburg
Vladivostok
Petropavlovsk
Korsakov
Murmansk
Novorossiysk
Sochi
Archangel

Handige weetjes:
Officiële taal: Russisch
Valuta: Russische Roebel
Andere gesproken talen: Inheems Russische talen
Drie woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = “Zdravstvuyte”
  • Bedankt = “Blagodarnost'”
  • Tot ziens = “do svidaniya”

Winkelen:
Winkels zijn in de regel van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend, levensmiddelenwinkels van 8.00 tot 20.00 uur en warenhuizen van 8.00 tot 21.00 uur. Veel winkels sluiten voor de middagpauze van 13.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 15.00 uur. In Moskou en Sint-Petersburg zijn ook winkels die 24 uur per etmaal geopend zijn.

st-petersburg-Rusland

moskou-ruslandRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan