Helsingborg

Helsingborg is oorspronkelijk een Deense stad en een van de oudste steden in het huidige Zweden. Door de gunstige ligging was Helsingborg lange tijd een omstreden stad. Tot 1677 was de stad Deens. Later werd de stad aan Zweden overgedragen. Helsingborg ligt aan het smalste deel van de Sont tegenover de Deense stad Helsingor.

De omgeving van Helsingborg is rijk aan natuurgebieden, zoals weelderige weiden, bloeiende wetlands en prachtige bossen. Maar de stad biedt ook veel musea en bezienswaardigheden op het gebied van geschiedenis, kunst en ambachten. U zult zich dus zeker niet vervelen tijdens uw verblijf in Helsingborg.

Bezienswaardigheden in Helsingborg

  • Sofiero-kasteel, tot 1973 een koninklijk zomerverblijf
  • Frederiksdal, openluchtmuseum rond 18e eeuws landhuis
  • Park Slottshagen
  • De Mariakyrkan
  • Stadsmuseum
  • Raa Museum, Visserij en maritiemmuseum
  • Vikingsberg Kunstmuseum

Zweden-helsingborg-stad-nacht  Zweden-helsingborg-zee-zonsondergang  Zweden-helsingborg-straat

Beste tijd voor een cruise naar Helsingborg

De beste reistijd voor Zweden voor wintersporten is van december tot april. In de zomer, tussen juni en augustus, is het klimaat milder en is het warmer.

Algemene informatie over Helsingborg

Valuta
De valuta in Zweden is de Zweedse kroon.

Haveninformatie
De noordelijke haven van Helsingborg is waar kleinere cruiseschepen en veerboten worden aangemeerd / afgemeerd. Grenzend aan de haven ligt de jachthaven van de stad. Beide zijn op korte loopafstand (15 min) van het stadscentrum. Gepland voor voltooiing en inhuldiging in 2020 is de nieuwe passagiersterminal City Pier.

Zweden-helsingborg-cruise-haven-map  Helsingborg-haven-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Helsingborg. Een wandeling door dit kleine en aardige plaatsje is een aanrader. Geniet van de prachtig aangelegde tuinen; een oase van bloemen en planten.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan