Cruise naar Aberdeen

Aberdeen is een havenstad in Schotland, gelegen aan de Noordzee en tussen de rivieren Dee en Don. De stad heeft ongeveer 230.000 inwoners en is daarmee de 37e meest bevolkte van het VK. Het bedrijf Northlink Ferries verzorgt regelmatig geplande overtochten die Aberdeen verbinden met de Northern Isles, Lerwick (Mainland Shetland) en Kirkwall (Orkney Island).

Aberdeen is het olie-industriecentrum, het universiteitscentrum van Schotland en één van de grootste badplaatsen van het land. Bekendste toeristische attracties zijn onder meer de St Machar’s Cathedral (15e eeuw), Mercat Cross (17e eeuw), Brig o ‘Balgownie (14e eeuw, de oudste brug van Schotland) en Winter Garden (Europa’s grootste binnentuin).

Old Aberdeen is de studentenwijk van de stad en herbergt ook de campussen van twee 15e-eeuwse universiteiten – King’s College (est 1495) en Marischal College (est 1500) – nu gecombineerd tot University of Aberdeen.

De stad is perfect als uitvalsbasis voor het verkennen van de nabijgelegen kastelen Crathes, Dunnotar, Slains en de whiskystokerij Glenlivet, Glenfiddich, Speyside Cooperage. Andere populaire sites zijn de zomerresidentie Balmoral Castle van de koninklijke familie en het Braemar Castle, waar in september de grootste spelen van Highland plaatsvinden.

Bezienswaardigheden in Aberdeen

  • Aberdeen Maritime Museum
  • Codona’s Amusement park
  • Aberdeen Art gallary
  • Craigievar Castle, een 17e-eeuws kasteel
  • Balmoral Castle, koninklijke residentie met kunst

Groot-Brittannie-Aberdeen-Dunnotar-Castle  Groot-Brittannie-Aberdeen-uitzicht-omgeving-stad Brittannie-Aberdeen-uitzicht-omgeving

Beste tijd voor een cruise naar Aberdeen

De beste tijd om naar Aberdeen, Schotland, te gaan is van april t/m oktober.

Algemene informatie over Aberdeen

Valuta
De valuta in Aberdeen is de Britse pond.

Haveninformatie
Momenteel is Aberdeen een tender cruisehaven en verwerkt jaarlijks ongeveer 30 kleinere schepen. Nadat het schip voor anker is gegaan, worden de passagiers met de tenderboten van het schip aan land gebracht. De nieuwe / diepere haven maakt directe (kade) ontscheping mogelijk.

schotland-aberdeen-haven-map.jpg    schotlnad-aberdeen-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Proef de echte Schotse wiskey. Dit is het belangrijkste export product.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan