Gdynia (Gdansk)

Gdańsk is een havenstad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de uiteindelijk val van het communistische regime en daarmee in de Poolse geschiedenis. De stad is momenteel sterk in opkomst die eigenlijk alles heeft: een mooi strand, een leuk uitgaansleven en lage prijzen.

De stad heeft een heel mooi oud centrum met grachtenpanden en Vlaams aandoende pleinen en straten. Maar ook een prachtig stadsstrand (of je rijdt daarvoor even door naar badplaats Sopot) en een Berlijns aandoende oude havenwerf met kunstexpo’s en hippe cafés. Dichtbij in een oude atoombunker zit het indrukwekkende Roads to Freedom-museum over de grote havenarbeidersopstand die het begin van de ondergang van de Sovjet-Unie inleidde. Genoeg te doen dus in Gdańsk.

Bezienswaardigheden in Gdańsk

  • Czirenberg-Haus (historisch gebouw)
  • Löwenschloss
  • Het oude marktplein Długi Targ
  • Twee stadspoorten: Gouden en Groene Poort
  • Kathedraal van Oliwa
  • Plaza Stogi (strand)
  • Westerplatte (monument oorlog)
  • Kraanpoort

 polen-gdynia-stad-huizen-water  polen-gdynia-zee-babie doly-hout

Beste tijd voor een cruise naar Gdańsk

De beste reistijd om Gdańsk te bezoeken is mei-juni of september-oktober.

Algemene informatie over Gdańsk

Valuta
De valuta in Polen is de Zloty.

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen (inclusief alle grote) meren aan bij de Francuskie-pier van de haven van Gdynia, gelegen in het industriegebied van de haven. Er zijn hier geen passagiersterminals. Er zijn pendelbussen naar Gdynia. De Francuskie-pier ligt op ongeveer 30 minuten lopen van het centraal station van de stad. De treinreis naar Gdansk duurt ongeveer 40 minuten. Vanaf het centraal station van Gdansk naar de Dluga-straat (oude stad) is het ongeveer 15 minuten lopen.

polen-gdynia-cruise-haven-map  Gdansk-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Gdańsk. Ontdek de verschillende smaken tijdens een bierproeverij of wodka-proeverij in Gdańsk.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan