Cruise naar Agios Nikolaos

Agios Nikolaos ook wel Agios Nikolaos geschreven ligt ten oosten van de hoofdstad Heraklion en ten westen van de stad Sitia in Griekenland. Agios Nikolaos doet vooral zo prachtig aan door het door hoge rotswanden omklemde binnenmeertje.

Het Voulismeni (verdronken) meer, is de grootste trekpleister van het stadje. Dit binnenmeertje was van oorsprong gevuld met zoetwater, totdat men er tussen 1867 en 1971 een binnenhaven voor de plaatselijke vissersboten van maakte. In het verleden beweerde men dat dit meertje, met een doorsnee van 137 meter, bodemloos zou zijn.

De lokale bevolking geeft het meer de naam Vromolimni, dat ‘stinkend meer’ betekent. Er mag niet in het meertje gezwommen worden. Wel kan je gezellig zitten op een van de vele terrasjes rondom het meertje.

Agios Nikolaos is een drukke toeristenplaats met in de zomer enorm veel restaurants, bars en winkels. In de winter zijn bijna alle winkels, hotels en eetgelegenheden gesloten.

Bezienswaardigheden in Agios Nikolaos

  • Veertiende-eeuwse Panagia-kerk
  • Agia Triada kathedraal
  • Archeologisch museum
  • Kloofwandeling
  • Jeepsafari

Griekenland-Kreta-Aghios-Nikolaos-Cruise-haven-stad-haventje  Griekenland-Kreta-Aghios-Nikolaos-cruise-haven-stad  Kreta Aghios Nikolaos uitzicht eiland

Beste tijd voor een cruise naar Agios Nikolaos

De beste tijd om naar Agios Nikolaos, Griekenland, is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Agios Nikolaos

Valuta
De valuta in Aghios Nikolaos is de euro.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan in het centrum van de stad. Grote cruiseschepen gaan voor anker en de passagiers worden dan met tenderbootjes aan wal gebracht.

griekenland-aghios-nikolaos-haven-map.png     griekenland-aghios-nikolaos-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Wilt u graag naar Santorini dat kan! Er worden dagtochten georganiseerd.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan