Elafonisos

Elafonisos is een klein Grieks eiland tussen de Peloponnesos en Kythira. Het eiland is 19 km2 groot en in de winter maanden wonen er 400/450 mensen. In juli en augustus komen er echter meer dan 5000 toeristen en 1600 auto’s per dag, vooral vanwege de prachtige zandstranden.

Elafonisos is het grootste eiland van de Peloponnesische archipel en er zijn een paar archeologische vindplaatsen. In de oudheid was het een schiereiland met de naam Onou Gnathos, hetgeen jukbeen van een ezel betekent. Voor de kust ligt de archeologische vindplaats “Pavlopetri”, een gezonken stad daterend uit 3000 voor Chr. De stad is ca 1000 voor Chr. terug geclaimd door de zee. Vroeger was dit kleine eiland verbonden met de Peloponnesos.

Nu is het van het vaste land gescheiden door een ondiepe zeestraat met helder turquoise water. U zult Elafonisos meteen op prijs stellen, het heeft een van de langste en mooiste zandstranden van Griekenland en het is een geliefde bestemming voor kampeerders. Loop ook eens binnen bij een van de kleine taveernes en bestel enkele gegrilde barbounia, heerlijke lokale mul.

Bezienswaardigheden in Elafonisos

  • Stranden
  • Watersporten
  • Kleine Byzantijnse kerk

   

Beste tijd voor een cruise naar Elafonisos

Tijdens de periode van mei t/m oktober is het de beste tijd om naar Elafonisos te gaan.

Algemene informatie over Elafonisos

Valuta
De valuta in Griekenland is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseschepen leggen aan in de haven.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan