Cruise naar Albany

Albany is een vrij rustig stadje in Australië, met een walvisvaarderverleden. Het heeft leuke winkeltjes, diverse restaurantjes en bars. Langs de kust zijn mooie rotspartijen. Het is een bezienswaardig stadje, er bevindt zich het oudste postkantoor, de oudste kerk daterend uit 1840 en het oudste huis. Albany ligt in Western Australia.

Bezienswaardigheden in Albany

  • Recidency Museum; dit museum was tot 1878 het hoofdkwartier van de walvisvaart en nu is het een museum met o.a. een gerestaureerde walvisvaarder en allerlei zaken die betrekking hebben op de vangst van walvissen.
  • Vliegtuigmuseum; aan de andere kant van Whalers Galley
  • Mooie rotspartijen langs de kust, deze zijn zeker het fotograferen waard.
  • Farmers Market (Op zaterdag ochtend)
  • Ellen cove en Middleton Beach
  • Torndirrup National Park

Wilt u wat meer van de omgeving zien, dan kunt u een auto huren.

Australie-Albany-cruise-haven-zee-uitzicht-Ruines  Australie-Albany-cruise-haven-strand-zee-uitzicht  Australie-Albany-cruise-haven-strand-zee-surfen

Beste tijd voor een cruise naar Albany

De beste reistijd voor Albany in Australië is van januari t/m april en november en december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Albany

Valuta
De valuta in Australië is de Australische Dollar (AUSD)

Haveninformatie
Vanaf de haven is het 1.5km lopen naar het centrum, er rijden gratis shuttle bussen wat 10 minuten duurt. Het is één van de mooiste natuurlijke havens van de wereld. Vanwege de sterke wind die kan oplaaien ankert het schip bij King George Sound waarvan ze tenders gebruiken om de passagiers aan de kade te krijgen en terug. De afstand naar het vliegveld is zo’n 11km.

Australie-Albany-CruiseportAustralie-Albany-Havenfoto

Tip(s) van Captain Cruise
Zuid-west Australië staat bekend om haar goede wijn. Probeer zeker een wijntje als u in Albany bent.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan