Almeria

De stad Almeria is direct aan zee gelegen en vanuit de haven kan zelfs de overtocht gemaakt worden naar Noord-Afrika. Almeria, ook wel de Spiegel van de Zee genoemd, ligt in Spanje. Vanuit Granada kunt u een bezoek brengen aan deze stad, tijdens een dagexcursie en het beroemde, middeleeuwse complex Alhambra bekijken.

Almería is een provinciestad gelegen aan een brede baai, tevens bisschopzetel en havenstad, wordt omgeven door de bergruggen van de Sierra de Gador, de Sierra Almahila en de Sierra Gata.

Bezienswaardigheden in Almeria

  • Cabo de Gata-Nijar. Dit is een natuurpark ten oosten van de stad. Dit bestaat uit bijzondere vulkanische rotsen, kliffen, kunstlandschappen, uitgedroogde rivierbeddingen en zoutpannen.
  • Alcazaba de Almeria. Dit is een Arabisch fort dat gebouwd is in de 10e en 11e eeuw.
  • Desierto de Tabernas & Oasys miniHollywood. Dit is de enige woestijn nog in Europa. Het is vaak de film locatie geweest van western films.
  • Catedral de la Encarnición. Deze kathedraal is gebouwd tussen 1524-1562 met een mix van gotische en renaissance stijl.
  • Het strand.  Ligt direct aan de stad met leuke strandtentjes.
  • Centrum & Paseo de Almería. De promenade van de stad met leuke winkels en gezellige terrasjes.
  • Museo Refugio de la Guerra Civil. In dit museum krijgt u een indruk van de tunnel die tijdens de Spaanse Burgeroorlog werd gebouwd. Deze tunnel is zo’n 4,5 kilometer lang en werd gebruikt als vluchtweg en schuilplek tegen de bombardementen.
  • Museo de Almería. Hier kunt u de archeologische vondsten bewonderen.
  • Cable Ingles. Is een 19e eeuws laadstation wat afkomstig is van de Engelse.
  • Alhambra & Granada. Dit is zo’n 2 uur rijden van de stad af. Dit is de nummer 1 highlight van Andalusië.

Spanje-Almeria-Cruise-Haven-Granada-Alhambra-stad-uitzicht  Spanje-Almeria-Cruise-Haven-Catedral de la Encarnicion  Spanje-Almeria-Cruise-Haven-Alcazaba de Almeria

Beste tijd voor een cruise naar Almeria

De beste tijd om naar Almería, Spanje, te reizen is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Almeria

Valuta
De valuta in Almería is de euro.

Haveninformatie
Almería is een grote havenstad in de Middellandse Zee, gelegen in Andalusië (zuidoost Spanje). Dit is ook een grote veerhaven die de routes naar Noord-Afrika (Marokko en Spaans Marokko) bedient. Port Almeria biedt zeeverbindingen met Algerije, Marokko en Melilla, en ook cruises op het Middellandse Zeegebied. De haven heeft een jachthaven met ligplaatsen voor jachten en plezierboten.

spanje-almeria-haven-map.jpg  Spanje-Almeria-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de winkel liefhebbers is centro comercial torrecárdenas een aanrader. Dit is een groot winkel centrum.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan