Genua

Genua is de universiteitsstad en hoofdstad van de gelijknamige provincie. Genua is een stad van zeelieden, vol met smalle kronkelige straten en prachtige paleizen.

Het is de grootste zee- en handelshaven van Italië en na Marseille de belangrijkste van de Middellandse Zee. Voor veel Italiaanse cruiserederijen is Genua de thuishaven. Er zijn diverse grote cruiseterminals, die steeds betere voorzieningen krijgen.
Het is een drukke, typisch Noord-Italiaanse havenstad, met fraaie winkels naast een veelheid aan uitstekende restaurants. Op het westelijke punt staat de oudste, nog in tact gebleven vuurtoren van Genua. Degene die er nu staat, de Lanterna, werd in 1543 gebouwd en is een herkenningsteken van de stad.

Bezienswaardigheden in Genua

  • Via Balbi, Koninklijk Paleis en Balbi Senarega Paleis met een rijke verzameling aan schilderijen bevinden zich in deze straat.
  • Via Garibaldi, in dit smalle straatje staan een aantal paleizen. Het witte en het rode paleis, waar de 2 mooiste collecties schilderijen van de Liguriaanse en Vlaamse schilders bewaard worden, de kathedraal van Lorenzo.
  • Ambrogio e Andrea, een Jezuïtenkerk uit 1598.
  • Palazzo dell’Universita, Een indrukwekkend gebouw (1634-1636). De weelderig ingerichte bibliotheek bevat meer dan 350.000 delen.
  • Museo di Architettura e Scultura Ligure. Voormalige kerk uit de 13de eeuw, nu een museum met beeldhouwwerk en frescofragmenten.
  • Acquario di Genova, zee aquarium. Het ligt in de oude haven, Ponte Spinola.

italie-genua-kust-huizen-boten-strandje-water  italie-genua-gebouw-stad  italie-genua-gebouw-fontijn-stad

Beste tijd voor een cruise naar Genua

De beste tijd om Genua, Italië, te bezoeken is van juni t/m september.

Algemene informatie over Genua

Valuta
De valuta in Genua, Italië, is de Euro.

Haveninformatie
Genua is van oudsher een havenstad en heeft de grootste haven van Italië. Bij de passagiersterminals in de oude haven meren tevens diverse cruiseschepen en veerboten aan. De stad heeft ook een eigen luchthaven op slechts een paar kilometer ten westen van het stadscentrum.
Op ongeveer 15 minuten lopen van de terminals ligt het treinstation: Stazione Principe. In deze omgeving zijn diverse restaurants en winkels.

Het interessante deel van de stad ligt op ongeveer een half uur lopen van de haven. Indien u met eigen vervoer gaat, kunt u de auto achterlaten bij de scheepsterminal. Aan het eind van de cruise staat uw auto weer klaar in de haven.

italie-genua-haven-map.png  italie-genua-haven.jpg

Tip(s) van Captain Crusie
De stad heeft twee belangrijke treinstations: Genova Piazza Principe ten westen van het stadscentrum, bij de haven en universiteit en Genova Brignole ten oosten van het centrum, bij het zakendistrict. De twee hoofdstations staan met elkaar in verbinding door een treintunnel. Hiernaast bezit de stad sinds 1990 een metrolijn tussen de noordwestelijke buitenwijk Rivarolo Ligure via Piazza Principe en Piazza De Ferrari in het centrum naar Station Brignole. Dus voor het openbaar vervoer zijn genoeg mogelijkheden.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan