Alotau

De uitgestrekte stad Alotau, spectaculair gelegen op het zuidoostelijke uiteinde van Papoea-Nieuw-Guinea, is een ideale introductie op de ontspannen charme van de regio. Alotau, de hoofdstad van Milne Bay Province, is ook de belangrijkste haven voor de 600 eilanden van het gebied. In de bruisende haven, op slechts een korte wandeling van het stadje, is een drukte van belang, met schepen, bootjes en kano’s die mensen vervoeren en handel drijven. Het stadje was het toneel van de Slag van Milne Bay in 1942, waar Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het eerst verslagen werd in de Stille Oceaan. Milne Bay was een belangrijke geallieerde basis, en er werd hevig gevochten in Papoea-Nieuw-Guinea.

Terwijl er nu niet veel meer van te zien is, combineert een fascinerende Slag van Milne Bay-toer historische oorlogsverhalen met de verhalen van plaatselijke bewoners, over hoe moderne oorlogsvoering hun wereld veranderde. Meer algemeen gezien, is Alotau een geweldige plek om te leren over de cultuur en tradities van Papoea-Nieuw-Guinea. Mis de culturele festival-excursie niet, waar u alles kunt zien: van oorlogsdansen tot gospelkoren tot traditioneel drummen. Voor nog meer plaatselijke smaak struint u door Alotau-markt, met zijn bergen betelnoten, waar veel eilandbewoners op kauwen.

Bezienswaardigheden in Alotau

  • Top Town Lookout
  • Markt
  • Turnbull War Memorial
  • Shore side monument

Papua-Nieuw-Guinea-Alatou-Cruise-haven-uitzicht-baai  Papua-Nieuw-Guinea-Alatou-Cruise-haven-pier  Papua-Nieuw-Guinea-Alatou-Cruise-haven-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Alotau

De beste maanden voor goed weer in Alotau zijn Augustus, September, Oktober, November en December

Algemene informatie over Alotau

Valuta
De valuta in Alotau is de Papua Nieuw Guinea Kina (PGK)

Haveninformatie
Alotau is de hoofdstad van de Milne Bay Provincie en is gelegen aan de noordkust van Milne Bay. Alotau is spectaculair gelegen aan de rand van Milne Bay en wordt voornamelijk door bezoekers gebruikt als vertrekpunt voor andere bestemmingen. De haven bruist van de activiteit en ligt op korte loopafstand van de stad

Papua-Nieuw-Guinea-Alotau-Cruise-haven-map   Papua-Nieuw-Guinea-Alotau-Cruise-haven
Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip. Houd de afscheidsdansoptredens op het dok in de gaten voordat het schip vertrekt.

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan