Arhus

Bezoek de Regio Aarhus als snel als je kunt! Met het knusse Aarhus als beginpunt of uitvalbasis kun je nationale parken, prachtige stranden rondom de tweede stad van Denemarken vinden. Aarhus spreek je uit als ‘Oor-hoes’. Zo, dan weet je dit alvast en ben je er nu helemaal klaar voor om de tweede stad van Denemarken verder te gaan ontdekken. Aarhus is klein, maar dit moet je eigenlijk zien als een compliment. Het is een historische stad, maar geeft je het gevoel of je in een gezellige buurt bent, waar alle attracties en dingen om te zien op loopafstand van elkaar liggen. Ook al geeft Aarhus je een lokaal gevoel, het heeft een aantal verschillende buurten die je zou kunnen bezoeken.

Bezienswaardigheden in Aarhus

  • De oneindige brug
  • De IJSberg (nieuw stadsgebied)
  • Aarhus Kunstmuseum
  • Viking museum
  • Mollestien (een knus straatje)
  • Botanische tuin
  • Den Gamle By (openluchtmuseum)

Denemarken-Aarhus-cruise-haven-stad-haventje  Denemarken-Aarhus-cruise-haven-stad-straatje  Denemarken-Aarhus-cruise-haven-stad-kunstmuseum

Beste tijd voor een cruise naar Aarhus

De beste reistijd voor Aarhus in Denemarken is van mei t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Aarhus

Valuta
De valuta in Denemarken is de Deense Kroon.

Haveninformatie
Port Aarhus verwelkomt passagiers van cruiseschepen met live optredens van Den Jyske Pigegarde (orkest en dansmeisjes van 8-25 jaar) – meestal een volksdansshow. De terminal bevindt zich aan de overkant van het stadscentrum. In 2012 is de kade ingrijpend verbeterd. De cruisehaven van Aarhus ligt op 3 uur rijden met de bus van Kopenhagen. Er zijn ook busverbindingen naar Hamburg. De dichtstbijzijnde luchthaven is Tirstrup (45 min met de bus).
Denemarken-Aarhus-cruise-haven  arhus-portmap

Tip(s) van Captain Cruise
Schaf de Aarhuscard aan (1, 2, 3, of 5 dagen). Hiermee krijg je gratis toegang tot meer dan 25 musea, attracties en activiteiten in en rond Aarhus. Maak daarnaast gratis gebruik van het stadsvervoer (inclusief vliegvelden), bus, tram, korting op fietshuur en korting bij winkels. Let wel op, kinderen hebben vaak al gratis toegang tot attracties.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan