Geiranger

Uw cruiseschip gaat voor anker en tenderboten brengen u van het schip naar de kade en visa versa, het is ongeveer 20 meter lopen naar het dorpje. Houdt u er rekening mee dat cruiseschepen soms alleen in de ochtend in Geiranger liggen en vervolgens verder varen naar Øye, waar u dan ’s middags zullen aankomt. De passagiers die aan de hele dag excursie deelnemen, komen dan in Øye terug aan boord.

Deze havenplaats ligt aan de punt van de Geirangerfjord en is omringd door bergen en prachtige watervallen.
Als u aan komt varen, ziet u het dorpje, Merok (300 inwoners), verschijnen, verborgen in een holte aan de oostkant van de fjord.

Begin juli is hier het fjordenfestival, met gletsjerskiën in Djupvass en waterskiën op de fjord

Een mooie wandeling is naar de Storseter-watervallen. Deze ca. 45 minuten durende wandeling brengt u tussen de rotsen en de watervallen

Flydalsjuvet, een prachtig uitzichtpunt

De Geirangerfjord ligt tussen het Djup-meer en hoge rotswanden ingeklemd. Het is één van de kleinste fjorden van de regio, maar ook één van de adembenemendste. Bergtoppen en gletsjers weerspiegelen in het water, terwijl watervallen als de sluiervormige Syv Sostra (Zeven Zusters) en Brudesløret (de bruidssluier) aan de noordzijde en Friaren (de vrijer) aan de zuidzijde, klaterend omlaag storten. Aan beide kanten van het op een slang lijkende profiel van de fjord ligt een dorpje.

U ziet langs de fjord de verspreide ruïnes van de boerderijen, die in de loop der eeuwen langs de 16 km lange fjord zijn gebouwd door onverwoestbaar optimistische kolonisten. De klippen van de fjord zijn allemaal erg steil.

Bezienswaardigheden in Geiranger

  • De zevenzusters zijn de meest bekende watervallen in het Geirangerfjord. In de zomer zijn er maar 3 of vier te zien doordat er dan weinig water is. In een regen periode kunt u ze wel alle 7 bewonderen.
  • De bruidssluier is een sierlijke waterval waar u goed foto’s van kunt maken.
  • De Vrijer deze waterval is 440 meter hoog. Deze waterval is te vinden tegenover de zevenzusters.
  • Wandelen, er kunnen verschillende wandelingen gemaakt worden. Zoal beneden langs de oever als bergopwaarts. Berg opwaarts gaat de route door het bos met onderweg mooie uitkijkpunten.
  • Kajakken, vanuit het dorp Geiranger worden er verschillende tochten georganiseerd.

noorwegen-Geiranger-cruiseschip-landschap-huizen-dal  noorwegen-Geiranger-landschap-bergen-watervallen-water  noorwegen-Geiranger-lanschap-bergen-watervallen

Beste tijd voor een cruise naar Geiranger

De beste reistijd voor Geiranger, Noorwegen, is van juni t/m augustus. In deze tijd kunt u zeer koude temperatuur hebt, maar wel amper tot weinig neerslag.

Algemene informatie over Geiranger

Valuta
De valuta voor Noorwegen is de Noorse kroon.

Haveninformatie
Sinds 2014 zorgt de nieuwe SeaWalk-pier voor gemakkelijker uitstappen / inschepen van passagiers zonder dat er een aanbesteding nodig is. Het stelt passagiers in staat om rechtstreeks het dorp in te lopen. Aangezien op de nieuwe pier slechts één schip kan worden aangemeerd, moeten de passagiers van het andere cruiseschip aan wal worden gebracht. En aangezien de SeaWalk Pier vooraf moet worden gehuurd door het cruiseschipbedrijf, maken niet alle bedrijven gebruik van de service.

noorwegen-geiranger-haven-map.pngnoorwegen-geiranger-haven-map.png  noorwegen-geiranger-haven.jpgRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan