Aride

Aride Island is het noordelijkste granieten eiland van de Seychellen. Aride Island, een natuurreservaat, wordt gehuurd en beheerd door de Island Conservation Society of Seychelles. De totale oppervlakte van Aride Island is 0,71 km2. Aride Island maakt deel uit van de wijk Grand’Anse, ligt 10 kilometer ten noorden van Praslin Island en is 68 ha groot. De enige bewoners hier zijn het personeel van het reservaat, momenteel 4 Seychellen-wachters, 2 expat Conservation Officers en 2 vrijwilligers die in La Cour, het belangrijkste dorp van het eiland, aan de zuidkant van Aride wonen.

De naam ‘Aride’ verscheen voor het eerst op zeekaarten na Franse verkenningstochten in 1770-1771. Het eerste schriftelijke verslag dateert uit 1787 en is van de Franse commandant van de Seychellen, Jean-Baptiste Malavois. In 1979 werd Aride Island uitgeroepen tot speciaal reservaat volgens de wet van de Seychellen, met inbegrip van een zeegebied van 200 meter eromheen, met straffen als gevangenisstraf voor het verstoren of doden van de dieren in het wild.

Bezienswaardigheden in Aride

  • Aride island nature reserve
  • Rotspartijen
  • Stranden
  • Bijzondere zeevogels

   

Beste tijd voor een cruise naar Aride

De beste reistijd voor Aride, Seychellen is van oktober t/m april, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in de Seychellen is 29°C in maart en de laagste is 26°C in juli. Het eiland is van mei tot en met september vaak ontoegankelijk vanwege de ruwe branding.

Algemene informatie over Aride

Valuta
De valuta op Aride. Seychellen is de Seychelse roepie.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Aride Island Seychellen leggen aan (anker) in Baie Sainte Anne – havenstad aan de zuidoostkust van Praslin Island.

 

Tips van Captain Cruise
Een interessant feit is dat het houten landhuis op het eiland, dat uitkijkt op de kleine nederzetting, een van de laatste gebouwen van dit type is op de Seychellen. Zeker een bezoekje waar dus.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan