Ashdod

Vanuit Ashdod kunt u een bezoek brengen aan Jeruzalem, Bethlehem en de Dode Zee, met hun eeuwenoude geschiedenis. Ashdod (ook asjdod) in het oude testament Azotus genaamd is een havenstad gelegen aan de Middellandse Zee.

De stad telt 65.000 inwoners. Ashdod was eertijds de noordelijkste van de vijf steden van de Filistijnen. Ashdod ligt vlak onder de modernste wereldstad van het Midden Oosten, Tel Aviv.

Ashdod en Haifa zijn de twee grootste havensteden van Israël. Jeruzalem de hoofdstad van Israël heeft zo’n 600.000 inwoners.

Bezienswaardigheden in Ashdod

  • Al Aqsa Moskee. De grootste moskee van Jeruzalem. 5000 gelovigen kunnen hier tegelijkertijd richting Mekka bidden.
  • Rotskoepel. Geen ander heilig bouwwerk dan de Rotskoepel symboliseert krachtiger de gemeenschappelijke banden tussen het Jodendom, het christendom en de islam.
  • Hof van Gethsemane
  • Tempelberg. Op de Tempelberg verrijzen al meer dan 1000 jaar de Al Aqsa Moskee en de Rotskoepel. Voor joden is het niet toegestaan de Tempelberg te betreden.
  • De Klaagmuur (Western Wall).
  • Het Joodse kwartier.
  • Heilig-Grafkerk. De Heilig-Grafkerk is de plaats, waar zich volgens het christelijk geloof het lot van Christus heeft voltrokken (zijn dood aan het kruis, zijn begrafenis en uiteindelijk Zijn wederopstanding).
  • De bazaar. Tussen de Damascuspoort en de Jaffapoort vindt u midden in het oude stadsgedeelte van Jeruzalem de meest traditionele en levendige markt van het Midden Oosten: de Bazaar.

Israel-Ashdod-cruise-haven-strand  Israel-Ashdod-cruise-haven-zonsondergang  Israel-Ashdod-cruise-haven-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Ashdod

De wat koelere maanden zijn van januari t/m maart. Het klimaat is verder erg aangenaam. Tegen de avond is de temperatuur gemiddeld 18°C en het regent ongeveer 19% van de tijd in maart.

Voor de warme periode is reizen tussen april en september het best. De thermometer stijgt tot en met 32°C. In juni wordt er geen regen verwacht. In juli en september regent het ongeveer 4 mm per maand.

Houdt u niet van temperaturen van boven de 30 dan zijn oktober en november de beste maanden om te reizen. De temperatuur is dan ronde de 25°C en het regent ongeveer 38 mm die maanden.

Wilt u in de winter naar een lekkere aangename temperatuur reizen bent u in Ashdod helemaal goed. In december wordt het namelijk rond de 21°C en het regent ongeveer 74 mm die maand.

Algemene informatie over Ashdod

Valuta
De valuta in Israël is de Israëlische sjekel.

Haveninformatie
De taxi’s zijn verplicht hun meter aan te zetten en na afloop u een uitdraai te geven van de rekening.
De taxichauffeurs hebben een lijst met vaste prijzen tussen de dorpen, vraag hier naar anders is de kans groot dat u afgezet wordt.

Israel-Ashdod-Cruise-Haven-Map  Israel-Ashdod-cruise-haven

Tips(s) van Captain Cruise
Gedurende de excursies naar Jerzalem en Bethlehem dient u kleding te dragen die uw schouders en knieën bedekt. Bij de Klaagmuur moeten de mannen een Kipa (pet) dragen. Neem een fles water mee en eventueel fruit of een broodje. Bij een dagexcursie is de lunch soms pas rond 14.00 uur. Let goed op uw camera en tassen tijdens een wandeling. Als mensen u vragen geld te wisselen: niet op ingaan. De kans is groot dat het geld uit uw hand gestolen wordt of het ongeldig papier- of muntgeld betreft.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan