Hydra

Hydra is een kleine havenstad. Rondom de beschutte baai liggen de huizen tegen de heuvels. Iedere wijk van de stad is weer anders, nauwe steegjes en steile trappen lopen tussen de aan een gebouwde huizen en leiden van de ene wijk naar de ander. Rechts en links van de natuurlijke haven liggen de Arckontika, de herenhuizen. Daarachter is een krans tegen de heuvels Kiaphan op, de huizen van de burgers. Aan de kade staan de veelkleurige huizen van de markthandelaren en in hun midden de marmeren klokkentoren van het klooster van de Moeder Gods.

Eeuwenlang bleef Hydra onbekend en dun bevolkt door zijn rotsachtige grond, gebrek aan water en zijn onherbergzame kusten. Daarna werd Hydra in ongeveer 15 jaar tot een kosmopolitisch eiland in de Middellandse Zee. Het havenstadje trok mensen aan. Eerst kwamen de kunstenaars, vooral schilders, daarna de schrijvers en dichters uit vele landen, en stichtten hier een kolonie. In de schoolbanken zaten blonde kinderen uit het noorden naast de kleine donkere Griekse kinderen van Hydra. Weggetrokken families komen in de zomer vaak terug. Hydra werd na de oorlog voor steeds meer mensen een vakantie oord.

De haven wordt nu ieder weekend gevuld door luxe jachten, die naast de Hydriotische scheepjes geankerd liggen. Men ziet nog steeds de tradities van de eilandbewoners, de scheepsbouwers en de sponzenduikers.

Bezienswaardigheden in Hydra

  • Museum of Hydra. Een museum met een enorm groot archief.
  • Éros. Dit is een bergtop met mooi uitzicht.
  • Prophet Elias Monastery
  • Lazaros Koundouriotis. Dit is een museum met rijke geschiedenis.
  • Bitsi Beach
  • Ekklisia Kimisi Theotokou
  • Agios Nikolaos

Griekenland-hydra-huizen-berg  Griekenland-hydra-zee-strand  Griekenland-hydra-paarden-zee

Beste tijd voor een cruise naar Hydra

De beste tijd om naar Hydra, Griekenland, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Hydra

Valuta
De valuta in Hydra is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseschepen gaan voor anker en de passagiers worden met tenderbootjes aan wal gebracht.

griekenland-hydra-haven-map.png  griekenland-hydra-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise

Op Hydra mogen er geen auto’s komen. Een alternatief om je toch te verplaatsen is een rit op een ezel.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan