Bari

Aan de Adriatische kust vind u de havenplaats Bari. De stad is opgedeeld in een oud en nieuw stadsdeel die beide veel te bieden hebben. Het oude gedeelte van deze universiteitsstad is in goede staat gebleven en heeft talrijke pleinen, kerken, een kasteel en een gezellig nachtleven. In het nieuwe gedeelte, met een opvallend rechthoekig straatpatroon, vind u het Archelogische museum en een geweldig winkelgedeelte. Bari is tevens de laatste rustplaats van Sint Nicolaas, die nu beschermheilige van de stad is. Vlakbij Bari kunt u druipsteenformaties in de Grotte Castellane gaan bekijken.

Bezienswaardigheden in Bari

  • Dom Kerk, deze fraaie kerk stamt uit de 12e eeuw
  • Basiliek van de heilige Nicolaas
  • Romaanse basiliek van San Gregorio
  • Kathedraal van San Sabino
  • Norman-Swabian kasteel, dat door Frederick II gebouwd werd
  • Archeologisch Museum
  • Pinacotheek, het kunstkabinet van Bari

Bari Stad FortItalie-Bari-cruise-haven-stad.haventje Italie-Bari-cruise-haven-stad

Beste tijd voor een cruise naar Bari

In september tot en met november buiten de schoolvakanties is het niet meer zo druk op de schepen en in de havens, dit terwijl er toch kans is op mooi weer, zeker op zuidelijke Middellandse Zee routes.
Het hoogseizoen voor Middellandse zee cruises van mei tot en met augustus.

Algemene informatie over Bari

Valuta
De valuta in Bari, Italië, is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan in de nieuwe haven. Het is op loopafstand van het stadscentrum. De passagiers van schepen tot 280 m (zoals Aida, Royal Caribbean, Tui en Costa) stappen uit nabij de belangrijkste cruiseterminal van Bari. Grotere schepen meren aan bij San Vito Dock. Het is 5 minuten van de terminal.

Het terminalgebouw van de cruisehaven van Bari is nieuw. Het is tussen de Foraneo-kade en de Saint Cataldo-kade. De faciliteiten omvatten incheckbalies, wachtruimtes, verkoopautomaten en een souvenirwinkel. Er zijn taxi-, bus- en pendeldiensten.

De afstand van de cruisehaven van Bari naar de luchthaven is 14 km.

Bari-haven-map  Italie-Bari-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Bari. Wanneer u Bari bezoekt, probeer dan zeker de specialiteit ”sgagliozze” dit zijn plakjes gefrituurde polenta met een beetje zout. Dit lekkere hapje kunt u vinden waar locals streetfood verkopen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan