Brindisi

Brindisi, havenstad en zetel van een aartsbisschop, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Italië. Het is gelegen aan een diepe inham van de oostkust van de provincie Apulië (Puglia). Door de ligging aan de Adriatische Zee heeft het al sinds de oudheid een belangrijk aandeel in de handel met het oosten. Nu is het, behalve een handelshaven, ook een veerhaven met lijnen naar Corfu, Igoumenitsa en Patras. Bovendien is Brindisi een niet onbelangrijke industriestad voor de bewerking van agrarische producten.

De naam Brindisi is afkomstig van het Messapische ‘Brunda’, dat ‘de kop van een hert’ betekent. Het dankt deze naam aan de vorm van de haven. De veilige, beschutte binnenhaven van Brindisi is namelijk hoefijzervormig. Het heeft twee armen: in het westen de Seno di Ponente (600 m lang) met grote scheepswerven en een strandbad, en in het oosten de Seno di Levante (450 m lang) waar zelfs grote schepen aan de kade kunnen aanleggen. Een kanaal – het Canale Pigonati – van 525 m lengte verbindt de twee armen met de buitenhaven.

Bezienswaardigheden in Brindisi

  • Colonna Romana. Het is één van de twee marmeren, 19 meter hoge zuilen die het einde van de Via Appia aangaven.
  • Monumento al Marinaio d’Italia.
  • Dom. Achter de Romeinse zuil staat de kathedraal. Deze stamt uit de 11de eeuw, maar is na een aardbeving in de 18de eeuw bijna geheel herbouwd naar het originele ontwerp.
  • Museo Archeologico Provinciale.
  • De ronde kerk San Giovanni al Sepolcro
  • De San Benedetto, uit 1089, is een kloosterkerk met een prachtig Byzantijns portaal en een Normandische kloostergang.
  • Voormalige kloosterkerk Santa Maria del Casale uit 1322.

Italie-Brindisi-Cruise-Haven-Stad-Straat  Italie-Brindisi-Cruise-Haven-Duomo  Italie-Brindisi-Cruise-Haven-uitzicht-stad

Beste tijd voor een cruise naar Brindisi

De beste tijd om naar Brindisi, Italië, is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Brindisi

Valuta
De valuta in Brindisi is de Euro.

Haveninformatie
De aanleg plaats van de cruiseschepen is dicht bij het historische stadscentrum.

italie-brindisi-haven-map.jpg  italie-brindisi-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de durfal onder ons is een duik in een natuurlijk zwembad een leuke uitdaging. Spring vanaf de rotsen zo het heldere water in bij de Grotta della Poesia.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan