Cannes

Cannes, één van de frivoolste creaties van beau monde aan de Méditerranée. Bezoek hier in Cannes de oude haven of de Notre Dame d’Espérance. Het fameuze filmfestival met zijn Gouden Palm uitreiking staat jaarlijks in mei wereldwijd in de publiciteit. Bij de uitstraling die de daarop volgende zomermaanden van Cannes uitgaat, lijkt het voor de meeste mensen van het grootste belang om nog in de schijnwerpers te kunnen lopen.

Cannes is uiteindelijk begonnen zich volledig op het toerisme in te stellen. De huidige Boulevard de la Croisette werd aangelegd. Er werden villa’s, luxueuze hotels en een casino gebouwd. Tegen de jaren ’70 van de vorige eeuw was Cannes reeds een van de grootste trekpleisters van de Franse Riviera.

Bezienswaardigheden in Cannes

  • Notre Dame d’Espérance. Deze Provençaals-gotische zaalkerk is gebouwd tussen 1521 en 1641.
  • Etnografisch Museum Musée de la castre. De collectie van het museum is opgebouwd rond de verzameling van de Nederlandse baron Lycklama tot Nijeholt, een fervente wereldreiziger uit de 19de eeuw. Op het platform kijkt u uit over de hele omgeving. U daalt de heuvel af langs de Traversée de la Tour en Rue du Suquet, die overgaat in Rue St Antoine.
  • Oude haven. In de oude haven liggen de meest kostbare jachten en andere pleziervaartuigen. Er wordt hier dagelijks een bloemenmarkt gehouden.

frankrijk-cannes=gebouw-palmbomen  frankrijk-cannes-winkels  frankrijk-cannes-kustlijn-gebouwen

Beste tijd voor een cruise naar Cannes

Voor de aangename temperatuur en de minste neerslag is mei t/m oktober de beste tijd om Cannes te bezoeken.

Algemene informatie over Cannes

Valuta
De valuta in Cannes, Frankrijk, is de Euro.

Haveninformatie
Uw cruiseschip ligt meestal aan de kade Quai du Large Terre-plein Laubeuf in de haven van Cannes. U loopt in ca. 15 minuten van uw cruiseschip naar het stadscentrum.

Frankrijk-cannes-haven-map.jpg  frankrijk-cannes-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag wat speciale tips voor de stad Cannes. Als u wilt gaan winkelen is de winkelstraat La Croisette de meest bekende. Hier vindt u Chanel, Louis vuitton en Dolce & Gabbana. Voor de goedkopere shoppers is de Rue d’Anribe een betere straat en bent u echt meer opzoek naar vintage dan is Rue Victor Cousin de beste plek om heen te gaan.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan