Cartagena

Cartagena is gesticht in 230 voor Chr. door een groep uit Carthago onder leiding van Hasdrubal die een broer was van de bekende Hannibal. In de Moorse tijd was de stad een apart vorstendom, later kwam Aragon erbij. De omringende muur is voorzien van 8 poorten en vooral aan de havenkant geeft het uitzichtpunt een fraaie blik op de activiteiten in de baai. Vergeet niet dat Cartagena de eerste oorlogshaven van Spanje was. De scheepswerven, dokken en kranen benadrukken de bedrijvigheid op het water van de zeer diepe baai die wordt beschouwd als één van de mooiste natuurlijke havens ter wereld.

De 150.000 inwoners zullen zich niet vergapen aan bouwwerken uit vroegere tijden of het zou de kathedraal moeten zijn, de Santa Maria Veja (13de eeuw). Het uitzicht vanaf de ruïne Castillo de la Concepción is beslist de wandeling waard. De gezelligheid van de stad zou men kunnen vinden aan de Calle Isaac Peral, vlak bij het stadhuis. Een trip naar Mucia wordt letterlijk warm aanbevolen, want deze stad heeft een aangenaam klimaat waar de boomgaarden uitbundig bloeien, vooral in het huertas met de ingenieuze bevloeiingswerken voor de vele sinaasappel- en citroenboomgaarden. Deze stad met een kwart miljoen inwoners is gesticht door de Moren en bleef, ruim 400 jaar, onder Mohammedaanse overheersing.

Bezienswaardigheden in Cartagena

  • Teatro Romano van de eerste eeuw voor Christus.
  • Het mooie park “Parque de Torres” ligt slechts enkele minuten lopen van het centrum. Hier vind je rust en een schitterend uitzicht op de stad, de haven en de omgeving.
  • De kerk Santa María Vieja. Vroeger was dit een kathedraal en dateert in oorsprong uit de 13de eeuw. Het is een in gotische stijl gebouwde kerk. In de crypte is een klein museum.
  • Castillo de la Concepción ruïne werd gebouwd in de 14e eeuw. Binnenin het gebouw vindt u het informatiecentrum waar u de geschiedenis kunt vinden.
  • Toegangspoort tot Costa Blanca.

colombia-cartagena-gebouwen-zonsondergang  colombia-cartagena-gekleurde huizen-steegje  colombia-cartagena-gebouw-palmbomen

Beste tijd voor een cruise naar Cartagena

De beste tijd voor Cartagena, Spanje, is van mei t/m oktober. In deze tijd is het een aangename temperatuur.

Algemene informatie over Cartagena

Valuta
De valuta in Cartagena, Spanje, is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Cartagena bevindt zich in het jachthavengebied van de haven (het buitenste deel). De terminal bevindt zich direct naast het gebouw van de Yacht Club. De kade ligt vlakbij het stadscentrum. De cruiseterminal biedt als faciliteiten een taxistandplaats, bushalte, parkeerplaatsen voor touringcars, infokiosken. In de buurt zijn ook Murcia’s Muelle de Alfonso XII-kade en Plaza Ayuntamiento.

Spanje-cartagena-haven-map.jpg   Spanje-cartagena-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Cartagena. Wilt u de Spaanse sfeer proeven, dan zijn de terrasjes vlak bij de haven ideaal.
Heeft u meer zin in de zee, dan is een dagje strand of het huren van een catamaran een aanrader. Zo kunt u heerlijk genieten van het weer en de mooie omgeving.

Voor de echte race liefhebbers is er een circuit vlakbij de haven. Hier kunt u vaak voorbij racende auto’s of motoren vinden. Het Circuitp Cartagena is een uitdagend, veilig en bekend trainingsparcours.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan