Colon

Colon is een niet-toeristische havenstad van Panama aan de Caribische kust en een waar winkelparadijs wat betreft vele producten. Panama verbindt Noord- met Zuid Amerika. De hoofdstad van Panama is Panama City. Het land grenst in het noorden aan Costa Rica en de Atlantische Oceaan, terwijl het in het zuiden aan Colombia en de Stille Oceaan grenst. Het heeft kilometers lange fraaie stranden, regenwouden en jungles. De voertaal is Spaans, maar er wordt ook veel Engels gesproken in de steden. De bevolking is voor 80% katholiek en 14% procent protestant.

Colon is de havenstad van Panama aan Caribische kust, ligt aan het begin van de Atlantische zijde van ’t kanaal en had in 2000 een inwoners aantal van 204.000. Het is de belangrijkste belastingvrije zone van Zuid Amerika.

Panama heeft een prachtige natuur waar onder de eilanden, bergen, regenwoud en jungles waarvan 1/3e deel beschermd gebied is. Er zijn vele diersoorten zoals, jaguars, apen, krokodillen en kaaimannen, 940 vogelsoorten en in zee walvissen en dolfijnen. Parque Natural Metroolitanao bevat regenwouden met apen, luiaards en meer dan 250 vogelsoorten. Parque Nacional Darie is het meest spectaculaire park met stranden, moerassen, bergen en een enorm aanbod van vogels. Dit park ligt dicht bij de Colombiaanse grens en de Golfo di Panama.

Bezienswaardigheden in Colon

  • Fort San Lorenzo ligt aan de rivier de Chagres en zo’n 10 kilometer ten westen van Colon. In dit fort ziet u de Spaanse militaire architectuur verwerkt die dateert uit de 17e en 18e eeuw.
  • Portobelo National Park is een strandterrein en tropisch klimaat die worden gecombineerd met historische betekenis. De haven, gunstig gelegen voor transportverbindingen met Europa, was de gastheer van een kleurrijke cast van welvarende koloniale grensmensen.
  • Catedral Inmaculada Condepcion.

panama-colon-beeld-plein-stad  panama-colon-natuur-dieren  panama-colon-strand-spelen

Beste tijd voor een cruise naar Colon

De beste tijd voor Colon, Panama, is van eind december t/m april. In deze periode is het droogseizoen.

Algemene informatie over Colon

Valuta
De valuta in Colon, Panama, is de Panamese balboa (PAB).

Haveninformatie
Een auto huren met of zonder chauffeur is prima te doen en de prijzen zijn goed. De bussen, het binnenland in, zijn comfortabel, goedkoop en men kan overal komen. In de stad zijn vele taxi’s en deze zijn niet duur, maar spreek wel van te voren een prijs af.

panama-colon-haven-map.jpg  panama-colon-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Colon is de beste plaats voor belastingvrije artikelen.

Water uit de kraan kunt u rustig drinken in Panama, maar eet niet van stalletjes langs de weg. Eet in restaurantjes die er betrouwbaar uitzien. Lokale gerechten zijn o.a. de Sancocho, een pittige stoofschotel met kip, groenten, ui en pepertjes. De Ropa Vieja is een schotel gemaakt met rundvlees. De Ceviche, vis of schepdieren gemarineerd in citroen sap, ui. In Panama wordt vis veelal bereid met kokos of kokosmelk.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan