Iles des Saintes

Een groep van acht vulkanische eilanden nabij de zuidkust van Guadeloupe. Twee van de acht eilanden, Terre-de-Haut en Terre-de-Bas, zijn bewoond, de overige eilanden zijn rotsen en onbewoond. De eilandengroep werd in 1493 op Allerheiligen ontdekt door Columbus en die noemde de eilanden Los Santos. De eerste Fransen zetten in 1648 voet aan land.

Vanaf uw cruise schip kunt u de schitterende baaien en prachtige stranden van de eilanden al zien. Het is een prachtige bestemming om te snorkelen en te duiken. Kortom, Iles des Saintes is de perfecte tropische bestemming voor een cruise vakantie in een rustige en idyllische omgeving. Het vredige eiland Terre-de-Bas met het unieke haventje is de moeite waard. Maar ook het pittoreske Terre-de-Haut mag u niet missen. Naast de uitzonderlijke stranden zult u tijdens de cruise ook kennis maken met de fascinerende historische bezienswaardigheden en de charme van de stad met haar uitstekende restaurants en interessante winkels.

Bezienswaardigheden in Iles des Saintes

  • Snorkelen
  • Pain de sucre. Bergtop met mooi uitzicht.
  • Fort Napoléon des Saintes. Museum met een rijke geschiedenis.
  • Plage de Pompierre
  • Tour Modele, paleis.
  • Morel. les Saintes. Bergtop met een mooi uitzicht.

Guadeloupe-iles-des-saintes-baai-zonsondergang-zee  Guadeloupe-iles-des-saintes-zee-strand-bootGuadeloupe-iles-des-saintes-zee-strand-boot  Guadeloupe-iles-des-saintes-terre-de-haut

Beste tijd voor een cruise naar Iles des Saintes

De beste tijd om naar Iles des Saintes, Guadeloupe, te gaan is van juni t/m november.

Algemene informatie over Iles des Saintes

Valuta
De valuta op Iles des Saintes is de Euro.

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen naar Iles des Saintes (Guadeloupe) meren aan in de haven van Terre-de-Haut. Dit is een tenderhaven. De aanlegsteiger is te klein voor cruiseschepen, dus gaan ze voor anker bij het eiland en vervoeren ze hun passagiers naar de pier via de tenderboten van het schip.

guadeloupe-iles-des-saintes-haven-map.png  guadeloupe-iles-des-saintes-haven.jpgRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan