Corfu

Corfu is een groen en veelzijdig eiland en behoord tot de Griekse eilanden. Het eiland staat bekent door de grote hoeveelheid olijfbomen die er te vinden zijn. Neem eens een kijkje in het Paleis dat Keizerin Elisabeth (Sisi) liet bouwen op dit prachtige eiland. Ga voor één van de vele wateractiviteiten, geniet van het uitgaansleven in Gouvia of zoek de rust op in één van de kleine sfeervolle dorpjes. De perfecte vakantiebestemming voor zon en zee aanbidders, waterratten, feestbeesten en mensen die van rust houden.

Bezienswaardigheden in Corfu

  • Achilleion, het Paleis, met betoverende tuinen van Keizerin Sisi
  • Archeologische Museum. Dit museum vindt u in Corfu stad. Het museum is gebouwd tussen 1962-1965.
  • Kerk van St. Spiridon. Dit is de heiligste plaats van Kerkyra en is gebouwd in de jaren 80 van de 16e eeuw. De kerk bevindt zich in de oude stad. De kerk heeft de hoogste klokkentoren van de Ionische Eilanden.
  • Esplanade is met 84.000 m² het grootste plein van Griekenland en een grote toeristische trekpleister op het eiland.
  • Pantokrator. De hoogste berg van Corfu met daarop het Patogratoras-klooster. De berg is 906 meter hoog. Vanaf de top kunt u heel het eiland zien.

griekenland-corfu-strand-boot-eiland-zee-natuur  griekenland-corfu-stad-gebouw-cultuur  griekenland-corfu-stad-kleurrijk-bloemen

Beste tijd voor een cruise naar Corfu

De beste reistijd voor Corfu, Griekenland, is van mei t/m oktober. In deze periode is er een aangename temperatuur.

Algemene informatie over Corfu

Valuta
De valuta op Corfu, Griekenland, is de Euro.

Haveninformatie
Passagiers worden via shuttlebussen naar de hoofdterminal gebracht. Er zijn ook pendeldiensten naar het hart van Corfu. Als je liever een wandeling maakt, ben je tussen de 20 minuten en 30 minuten bezig (de afstand is 3 km). De wandeling is erg mooi langs de oceaanzijde. Je kunt ook een taxi nemen. De prijs van de rit van de cruisehaven van Corfu naar de oude binnenstad varieert tussen de 8 tot 10 euro.

Griekenland-corfu-haven-map.jpg  Griekenland-corfu-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
In juli is er een festival op Corfu met allemaal nationale en internationale artiesten die optreden. Het is dan één groot feest.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan