Edinburgh

Met vele middeleeuwse huizen, smalle steegjes in de oude stad (Old Town) en de zwierende elegantie van Georgian New Town, is er geen twijfel mogelijk dat Edinburgh haar reputatie verdient als een van de meest indrukwekkende en betoverende steden te wereld. Met een bijzondere reeks aan evenementen, fantastisch winkelen, dineren in wereldklasse, een fantastische bar- en cafécultuur, levendig nachtleven, een gevarieerde kunstscene, spa’s om te ontspannen en mooie groene zones om tot rust te komen – vakantie vieren in Edinburgh is puur genieten. U kunt hier de spectaculaire omgeving van de majestueuze Lothians aan toevoegen en u heeft een recept voor een onvergetelijke korte vakantie.

Bezienswaardigheden in Edinburgh

  • Edinburgh Castle
  • Royal Mile
  • Auld Reekie (De oude stad van Edinburgh)
  • Palace of Holyroodhouse
  • Schots Parlement
  • New Town
  • Calton Hill en Broughton

engeland-edinburgh-calton hill-stadsgezicht-uitzicht-gebouwen-kerk  engeland-edinburgh-straatje-kerk-huizen  engeland-edinburgh-victoria street-winkelstraat

Beste tijd voor een cruise naar Edinburgh

De beste reistijd voor Edinburgh in Schotland is van juni t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en er amper neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Edinburgh is 17°C in juli en de laagste is 5°C in januari.

Algemene informatie over Edinburgh

Valuta
De valuta in Schotland is de Britse Pond.

Haveninformatie
Schepen meren aan en passagiers worden met tenderboten vervoerd naar de kade. De meeste rederijen bieden een shuttleservice aan naar het centrum van Edinburgh (+/- €16.90), de rit duurt ongeveer 25 minuten.

south-queensferry-map-great_britain-26405720  edinburgh-(queensferry)-scotland

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Edinburgh. Edinburgh barst van de spookverhalen, mythes en legendes. Tijdens deze tour wordt je langs Edinburgh’s meest spookachtige plekken gebracht en maak je kennis met de verhalen achter deze bijzondere plekken. Leuk als je de stad rond Halloween bezoekt of gewoon als je dol bent op enge verhalen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan