Alicante

Alicante ligt aan de Costa Blanca in Spanje. Het kustgedeelte van de provincie Alicante bestaat uit twee duidelijk verschillende landschapssectoren: in het noorden, parallel met de zee, een op sommige punten steil aflopende bergketen; in het zuiden, zandvlaktes, zoutpannen en palmbomen, die de stranden omzomen. In ieder geval toont de omgeving het landschap dat men karakteristiek noemt voor de Middellandse Zeekust: valleien, die met hun terrasvormige bouwgronden de herinnering levend houden aan het Moorse verleden.

Bezienswaardigheden in Alicante

  • Castillo de Santa Bárbara
  • Kerk van Santa Maria
  • Stadhuis
  • Kathedraal van San Nicolás
  • Provinciaal Archeologisch Museum
  • Museum van Hogueras

Spanje-Alicante-Cruise-Haven-stad-straat  Spanje-Alicante-cruise-haven-Guadalest-dorp  Spanje-Alicante-cruise-haven-Castillo-santa-barbara

Beste tijd voor een cruise naar Alicante

De meeste Westelijke Middellandse Zee cruises vertrekken tussen april en oktober. Sommige rederijen varen hier het hele jaar rond.

Algemene informatie over Alicante

Valuta
De valuta in Alicante is de Euro.

Haveninformatie
De haven van Alicante is een van de belangrijkste cruisehavens van Spanje. Jaarlijks komen er rond de 80.000 passagiers en 30.000 crewmembers aan in Alicante. De schepen kunnen aan de kade liggen en passagiers kunnen zo gemakkelijk van boord af.

Spanje-Alicante-Cruise-Haven-Map  Spanje-Alicante-Cruise-Haven

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Alicante. Aan de rand van Alicante ligt de Monte Benacantil, een imposante heuvel waarop Castillo de Santa Bárbara gebouwd is. Een bezoek aan dit kasteel mag tijdens je stedentrip in Alicante zeker niet ontbreken. Alleen al voor het grandioze uitzicht op de stad, de haven en de zee. Je kunt het kasteel bereiken met de auto, de toeristenbus, te voet of via de lift aan Avenida Jovellanos.

Daarnaast is de boulevard the place to be als u op zoek bent naar verkoeling en terrasjes.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan