Ensenada

Ensenada is een stad in de Mexicaanse deelstaat Baja California. Ensenada is gelegen aan de Allerheiligenbaai aan de Grote Oceaan en ligt ook aan de Transpeninsulare Snelweg. De stad is de hoofdplaats van de gemeente Ensenada, dat de grootste gemeente van het land is.

In de prehistorie werd Ensenada bewoond door de Yumano-indianen. De eerste Europeaan die het gebied rond Ensenada aandeed was de Portugees Juan Rodríguez Cabrillo in 1542. In 1603 werd de stad gesticht door Sebastián Vizcaíno. Hij noemde het Ensenada de Todos Santos, de inham van Allerheiligen. In 1703 intoduceerden Jezuïeten hier de wijnbouw. Nog steeds komt 90% van de Mexicaanse wijnproductie uit de omgeving van Ensenada.

Bezienswaardigheden in Ensenada

  • Rivera del Pacifico
  • El parque de la Bandera
  • Musea historical regional
  • San Miguel Beach
  • Baja Cove Beach

mexico-Ensenada-zee-pier-natuur  mexico-Ensenada-natuur-pelikan  mexico-Ensenada-haventje-botenmexico-Ensenada-haventje-boten

Beste tijd voor een cruise naar Ensenada

De beste tijd voor Ensenada, Mexico, is van april t/m november.

Algemene informatie over Ensenada

Valuta
De valuta in Ensenada is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Ensenada meren aan bij de marinecruiseterminal, gelegen in het industriegebied van de haven. De pier bevindt zich in de buurt van de promenade langs de Malecon-promenade, beroemd om zijn enorme Mexicaanse vlag. Op de terminal is er een markt met winkels (ook voor handgemaakte souvenirs, apotheek, winkel voor tabak en likeur). Er is een taxistandplaats en een kleine parkeerplaats. De pendeldienst tussen de terminal en de stad is tegen een toeslag beschikbaar.

mexico-ensenada-haven-map.jpg  mexico-Ensenada-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Na zonsondergang is het niet verstandig (alleen) rond te lopen. Maak geen foto’s van militaire objecten, dit wordt namelijk niet gewaardeerd.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan