Faro

Naar de Algarve ga je voornamelijk voor de stranden, de bergdorpjes en de prachtige natuur. Een stad bezoeken is dan waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch is een kijkje in Faro, de hoofdstad van de regio, een kers op de taart tijdens een vakantie naar de Portugese zuidkust. Iedereen zal zich snel thuis voelen in deze gastvrije stad.
Een van de redenen om Faro te verkennen, zijn de sporen die je aantreft van de enorm rijke historie. Zowel in de prehistorie als in de tijden van het Romeinse Rijk was Faro een nederzetting van betekenis. Het waren de Romeinen die de haven van de stad bouwden.

In 1755 werd Faro getroffen door een allesverwoestende aardbeving. Een jaar later kreeg Faro officieel stadsrechten en in de jaren die volgden, werd de stad gerestaureerd.

Bezienswaardigheden in Faro

  • Cidade Velha (oude ommuurde binnenstad)
  • Kathedraal
  • De jachthaven
  • Kerk Igreja do Carmo
  • Rua Santo Antonio en Rua Vascoda Gama (leuke pleintjes)

portugal-faro-estoi-steenwerk-architectuur-gebouw  portugal-faro-haventje-bootjes  portugal-faro-straat-huizen

Beste tijd voor een cruise naar Faro

De beste reistijd voor Faro in Portugal is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en geen tot amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Faro is 27°C in juli en de laagste is 15°C in januari.

Algemene informatie over Faro

Valuta
De valuta in Portugal is de Euro.

Haveninformatie
De haven is klein, grote cruiseschepen zullen hier dan ook niet aanmeren.

portugal-faro-cruise-haven-map  portugal-faro-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Faro. Richting de grens met Spanje ligt het waddengebied Ria Formosa. Hier vindt u blauwgroene lagunes, witte zandbanken en soms zelfs flamingo’s. U kunt er een boottour maken, een dagje genieten op het strand of wandelen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan