Fethiye

Fethiye wordt gekenmerkt door zijn grote jachthaven gelegen aan een mooie baai en de vele eilandjes. Bovenop de heuvel ziet u de ruïnes van een Kruisvaarderburcht gebouwd door de Ridders van Rhodos. In het hoogste gedeelte van de stad (vroeger Telmessos) werden verschillende Lycische rotsgraven gehouwen. Het meest opvallende is dat van Amyntas, dat wellicht uit de 4de eeuw voor Christus dateert.

Fethiye heeft een gezellige haven waar het Turkse leven echt nog te vinden is. In het deels autovrije, levendige centrum kunt u heerlijk winkelen.

Bezienswaardigheden in Fethiye

  • Blauwe lagune Olü Deniz, vaak te zien op foto’s. De baai en de mooie lagune zijn een lust voor het oog en u kunt hier fantastisch zwemmen en watersporten. Ook is er hier de mogelijkheid om te deltavliegen.
  • Het eiland Gemiler (Sint Nicolaaseiland) zijn Byzantijnse ruïnes te vinden.
  • Het zuiden van het Kidirakstrand, de baai van Kotürümsü, is enkel te bereiken per boot. Achter dit idyllische strand kunnen de avonturiers onder u een woud, watervallen en een vallei met honderden soorten vlinders ontdekken.
  • Saklikent (de Verborgen Stad), een hoog in de bergen gelegen dorpje dat na een stortvloed is gevormd Saklikent is ’s zomers een welkome verfrissing tijdens een picknick en in de restaurants staat de delicieuze verse forel op het menu.
  • Yakakoy (Tlos) Deze stad ligt 36 k ten zuiden van Fethiye en is de oudste stad uit de Lycische regio. Op de plek van de Lycische held Bellerophon kan de bezoeker de ruïnes bezichtigen van een kasteel, een agora, een necropolis, een theater, Romeinse baden en de Esenvallei.
  • Pinara Pinara, een bergstadje gelegen 39 km ten zuiden van Fethiye Bergwandelaars kunnen er overblijfselen vinden van een theater, een agora, een rotsgraf, baden en bordelen.
  • Ruïnes van Zanthos, gelegen op zo’n 65 km ten zuidoosten van Fethiye.

turkije-Fethiye-oludeniz-strand-landschap  turkije-Fethiye-strand  turkije-Fethiye-uitzicht-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Fethiye

De beste tijd om naar Fethiye, Turkije, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Fethiye

Valuta
De valuta in Fethiye is de Turkse lira.

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen naar Fethiye gaan voor anker in de baai en hun passagiers worden vervoerd via tenderboten. Kleinere schepen en megajachten meren meestal aan op de pier nabij het centrum van de stad. Er rijden tal van dolmusbusjes rond die u snel naar uw plaats van bestemming kunnen brengen.

turkije-Fethiye-haven-map.png  turkije-Fethiye-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Wil je je weer helemaal kind voelen. Doe dan mee aan de wet & wild excursie. Dit is een groot watergevecht.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan