Flåm

Het prachtige Flåm met zijn 350 inwoners ligt in het binnenste deel van de Aurlandsfjord, een zijrivier van de langste en diepste fjord van Noorwegen, de Sognefjord. Omgeven door steile berghellingen en brullende watervallen, biedt Flåm de wilde en dramatische natuur op zijn best. Gelegen in het dorp Flåm is het startpunt van de unieke Flåm-spoorweg, algemeen erkend als een van de steilste en mooiste spoorwegen ter wereld.

Het gebied bevat ook de spectaculaire Nærøyfjord, beloond als UNESCO-werelderfgoed en vele andere beroemde en unieke attracties!

Bezienswaardigheden in Flåm

  • Flåmbanen. De 20 km lange rit vanuit het Flåmdal naar Myrdal is een 41 minuten (vanuit Flåm; vanuit Myrdal 53 minuten) durend treinreisje dat u onder geen voorwaarde mag missen. Het hoogteverschil dat wordt overbrugt is één van de grootste ter wereld (ca 865 meter). Op sommige punten blijft de trein even stilstaan om de passagiers van de grootste natuur te laten genieten.
  • Aurland. Aurland ligt aan de Aurlandfjord, de zuidelijke arm van de Sognefjord. Het wordt ook wel voluit Aurlandsvangen genoemd. Het is een echt fjordplaatsje met een paar oude gebouwen, onder andere het oudste deel van het Vangen-motel. De omgeving van Aurland, vooral het uitgestrekte Aurlandsdalen, kent een groot aantal gemarkeerde wandelpaden in de bergen.
  • Undredal. Dit dorpje is om twee redenen bekend: haar kleine kerk Stavkirke en haar populaire geitenkaas. Hier bevindt zich de kleinste kerk van heel Scandinavië, die plaats biedt aan slechts 40 personen. U kunt in dit dorpje zien hoe de geitenkaas geproduceerd word, zowel de witte- als de bruine geitenkaas. Vroeger werd hier fruit en tabak verbouwd door de boeren, aangezien de gemiddelde temperatuur tamelijk hoog kan zijn tussen de hoge bergen.

noorwegen-flam-landschap-natuur-huizen    noorwegen-flam-landschap-huisje-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Flåm

Cruises naar Noorwegen draaien om de natuur. Noorwegen telt verschillende leuke steden zoals Oslo en Bergen, maar de meeste bezoekers gaan hier toch heen om de indrukwekkende fjorden en mooie watervallen te zien. De beste periode om dat te doen loopt vanaf begin mei tot september.

Algemene informatie over Flåm

Valuta
De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon.

Haveninformatie
Het schip ligt in Flåm aan de kade. Het is ca. 20 meter lopen naar het dorpje. Er bevindt zich bij het Flåm station het gehele jaar door een VVV. Grote cruiseschepen naar Flam meren aan bij een kade in het havengebied. De werf ligt op korte loopafstand van de haven.

noorwegen-flam-cruise-haven-map  Flam-CRUISE- Port of Flam Norway

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Flåm. Stegastein is een prachtig ontworpen uitkijkpunt op 650 meter hoogte bij Flåm. Je kunt er eenvoudig komen met een busje vanuit het dorp. De constructie van Stegastein is een attractie op zich. Het platform is 4 meter breed en steekt maar liefst 30 meter uit de bergwand. Aan het einde is een wand van glas waardoor je een prachtig panoramisch uitzicht hebt op het Aurlands fjord.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan