Oban (Schotland)

Oban is een gezellig havenstadje, waarvan u een prachtig uitzicht heeft op de kust van Argyll. De visserboten varen in het haventje af en aan. In de omgeving zijn volop mooie wandelroutes, kastelen en tuinen zoals Arduaine Garden, schitterend gelegen omringd door het water van Loch Melfort en de Sound of Jury. Door de warme golfstroom heerst hier een mild klimaat. Vanuit Oban kunt u met de ferry naar het eiland Mull. Het eiland Mull staat bekend om haar schitterende, woeste natuur met hoge bergruggen en ruige heidegronden. De 480 km lange kust van Mull is een afwisseling van witte zandstranden, steile klippen, baaien en met zeewier overdekte rotsen. Het hele eiland is rijk aan wild en vogels. U kunt er geweldig vissen, maar ook duiken, bijvoorbeeld naar de wrakken van de Spaanse vloot.

Vanuit Mull gaat er een pontje naar het kleine eilandje Iona, bakermat van het Christendom, waar overblijfselen van het Benedictijnerklooster en de abdij te bezichtigen zijn. Daarnaast is Iona bekend vanwege het mysterieuze licht dat het heeft.

Verder zijn de kleinere binnen-eilandjes zoals Kerrera, Lismore, Seil, Shuna en Luing zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bezienswaardigheden

  • Mull met hoofdstad Tobermory
  • Iona
  • McCaig’s Tower. Een negentiende eeuws, Colosseum-achtig gebouw.
  • Eilandjes Kerrera, Lismore, Seil, Shuna en Luing
  • Dunollie Castle
  • Oban Distillery
  • Oban War Memorial & Lighthouse
  • Oban War & Peace Museum

Schotland-oban-kerk-haven-gebouwen.jpg  Schotland-oban-kasteel-highlands.jpg  Schotland-oban-mull-huizen-kust-kleuren.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Oban

De beste reistijd om naar Oban, Schotland, te gaan is van april t/m oktober.

Algemene informatie over Oban

Valuta
De valuta in Oban is de Britse pond.

Haveninformatie
De haven van Oban, verscholen in een baai aan de top van het Argyll-schiereiland (de centraal-westkust van Schotland), is een belangrijke veerhaven die het vasteland van Schotland met de eilanden verbindt via regelmatig geplande overtochten door CalMac Ferries. Bij het naderen van de haven zien toeristen McCaig’s Tower (replica van het Colosseum in Rome, Italië ) die in 1900 door een lokale bankier werd gebouwd.

schotland-oban-haven-map.png  schotland-oban-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor lekker eten is het een aanrader om te gaan eten in een van de restaurants. Ze hebben hier een echte zeevruchten hemel. Perfect voor mensen die van vis houden.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan