Freeport

Freeport is de grootste stad op de Bahama’s en een toeristenstad. Er zijn twee casino’s, vele bars, restaurants en faciliteiten om jetski’s of snorkel-benodigdheden te huren. Voor het toerisme kwam, bestond de stad zelfs niet. Het was een Amerikaan uit Virginia, Wallace Groves, die op het idee kwam om deze stad te bouwen om zo een onvergetelijke vakantie te bewerkstelligen.

Bezienswaardigheden in Freeport

  • UNESCO Dolfijnen Park. Het enige park in de wereld waar de bezoekers met dolfijnen kunnen spelen die daar vrij zwemmen. Dit Unesco Experience Dolphin Park werd ontworpen om het contact van dolfijnen met mensen te bestuderen. Men dient ongeveer 6 weken van te voren te reserveren, aangezien het park immens populair is.
  • Garden of the Groves. Hoewel de naam ‘groves’ zou kunnen duiden op het feit dat er vele bomen zijn, werd het eigenlijk genoemd naar de stichter van Freetown, Walace Groves. Het is een gebied van 12 hectare met 1000 verschillende planten, bloemen en watervallen.
  • Hydroflora Gardens. Deze tuin met bloemen laat zien hoe planten en bloemen kunnen groeien in water i.p.v. in de aarde. Er is ook een museum met een grote collectie schelpen die gevonden werden bij de Bahamas.
  • Lucaya Nationaal Park. Dit park van 40 hectare heeft vier ecologische zones met vele planten en dieren. Verder zijn er diverse grotten die men via een wandelroute kan bezichtigen.
  • Rand Memorial Nature Center. Dit is een gebied van 100 hectare en er bevinden zich ongeveer 200 vogelsoorten en 400 verschillende planten.
  • Straw Markt. De Bahama eilanden zijn zeer bekend vanwege de producten die gemaakt worden van stro. Op deze stromarkt kan men vele stro-artikelen zien en kopen. Daarnaast vind je er houtsnijwerk en lokale traditionele kunst.
  • Internationale Bazaar. De Internationale Bazaar is het belangrijkste winkelgebied van Freetown. Er is een grote variatie van artikelen uit de hele wereld, maar ook traditionele kunst en handenarbeid uit de Bahamas.

bahamas-freeport-strand-zee  bahamas-freeport-natuur-bos-beekje  bahamas-freeport-landschap-vuurtoren

Beste tijd voor een cruise naar Freeport

De periode december t/m april is de beste tijd om te reizen. Alleen is het op hetzelfde moment ook hoogseizoen op de Bahama’s. Dat is de reden waarom veel vakantiegangers de maanden van het laagseizoen, zoals mei, juni en november, als reistijd gebruiken.

Algemene informatie over Freeport

Valuta
Op de Bahama’s betaal je met de Bahamian Dollar: B$. De Bahamian Dollar is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar en is dus altijd evenveel waard. Je kunt op veel plaatsen ook met Amerikaanse dollars betalen.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Freeport Bahamas bevindt zich in de haven van Lucaya – ongeveer 10 minuten rijden vanaf Downtown. Het toeristische centrum van de haven (Port Lucaya Marketplace) ligt op ongeveer 25 minuten loopafstand van de terminal. Een taxirit van 10 minuten brengt u naar de haven, die ergens tussen de $ 15 voor een enkele reis kost. U heeft ook de mogelijkheid om een shuttlebus te nemen. Deze kost $ 5 per persoon per enkele reis. Let op: de bussen of bestelwagens vertrekken alleen als ze vol zijn, dus het kan zijn dat u enige tijd moet wachten.

  freeport-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Freeport. Een ding dat je absoluut moet doen als je in Freeport bent, is een bezoek aan het Lucayan National Park.

Dit 40 hectare grote park heeft minstens drie verschillende ecosystemen. Start de tour door het park aan weerszijden van de snelweg. Een van de zijkanten neemt je mee door een korte lus van het natuurpad naar de onderwatergrotsystemen. Het onderwatergrotsysteem in Freeport is het grootste ter wereld en strekt zich uit over 9,7 kilometer. Daar krijg je de populaire onderwatergrot Burial Mound en de grot van Ben te zien. Zwemmen in de grotten is echter verboden, maar ze leveren een geweldige foto op en een moment om van de natuur te genieten.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan