Oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van (ei)land Aruba. Aruba is gelegen in de Caribische zee. Het is een rustige stad met veel winkelmogelijkheden. Echte bezienswaardigheden zult u hier niet snel vinden. Vooral de verschillende activiteiten zoals duiken, surfen en waterskiën zijn hier populair.

De Caya G.F. Betico Croes in Oranjestad is de hoofdwinkelstraat van Aruba. U vindt hier veel Nederlands aardewerk; andere Nederlandse producten zoals kaas en linnen; vele producten van aloë vera zoals zonnecrème, gezichtsmaskers en gezichtsopfrissers. Er is geen aankoopstax en Arubanen vinden het onbeleefd om over de prijs te onderhandelen.

Op Aruba zijn er verschillende, leuke stranden waar u kunt genieten van het mooie weer of de vele watersportfaciliteiten.

Bezienswaardigheden in Oranjestad

 • De grootste attractie van Oranjestad vormen eigenlijk de winkels, vooral die in en om de Caya G.F. Croes, voorheen de Nassaustraat. Wie een schat aan historische bezienswaardigheden verwacht, komt in ieder geval bedrogen uit. Toch is er wat Hollandse koloniale architectuur te zien. Aan de Wilhelminastraat staan de belangrijkste gebouwen van deze stad. Vanuit de Oranjestraat naar het westen lopend treft u er de Bibliotheek en de oude protestantse kerk (1846), een typisch voorbeeld van Arubaanse architectuur.
 • Aan de Zoutmanstraat staat het Museo Archeologico Arubano of Oudheidkundig Museum, waar o.a. voorwerpen te bezichtigen zijn uit de tijd van de Indiaanse prehistorie.
 • Tegenwoordig is er het Museo Historico Arubano gevestigd wat een overzicht geeft van de geschiedenis van Aruba. De Willem III Toren, genoemd naar de toenmalige Hollandse koning, werd in 1868 toegevoegd. Langs de kade ligt de markt. Daar leggen bootjes aan met verse waar uit Venezuela.
 • Tegenover de markt aan de Lloyd Smith Boulevard is een groot winkelcentrum verrezen, het Boulevard Shopping Center.
 • The Natural Bridge. Dit is de door de zee uitgesleten brug in de rotsen, bekend als het symbool voor Aruba. Het is de grootste natuurlijke brug van het Caribische gebied en vormt op Aruba een belangrijke toeristische attractie.
 • Casibari-rotsformaties. Dit zijn grote hopen keien (dioriet), waar u onderdoor, overheen en tussendoor kunt lopen. Het is alsof de stenen zo uit de lucht zijn komen gevallen.
 • Tripje met onderzeeboot of glasbodemboot. U kunt een tripje maken en de onderwaterflora- en fauna bewonderen.
 • De Olde Molen. De Olde Molen is in 1804 in Nederland gebouwd en in 1962 in onderdelen naar Aruba verscheept, waar hij weer in oorspronkelijke staat in elkaar werd gezet. Heden ten dage is er een restaurant in gevestigd.
 • Alto Vista. Dit is een ruim 70 meter hoge kalksteenheuvel met een katholieke kapel, die oorspronkelijk in 1750 werd gebouwd door de Indianen.
 • Hooiberg. Dit is de opvallendste heuvel van het eiland. De berg (167, 5 meter) heeft een typisch kegelvormig uiterlijk.
 • Arkok National Park. Hier zijn in diverse grotten en op overhangende rotswanden mooie en goed bewaard gebleven Indiaanse rotstekeningen gevonden. Er staan in het park gerestaureerde lemen huisjes, die vanouds in gebruik waren bij de bevolking.
 • Boca Prins. Aan de oostkust liggen de duinen van Boca Prins. De eilandbewoners hebben er een sport van gemaakt hier op het hagelwitte zand van de duinen te glijden. Het is een prachtige baai, maar gevaarlijk om te zwemmen door de verraderlijke stroming en de scherpe rotspunten.
 • Tunnel of love. Iets verderop ligt de Guadiriki Grot en 1 km verder de zogenaamde Tunnel of Love, een onderaardse tunnel van 200 meter lang die u met een gids kunt verkennen.
 • Savaneta. Dit is Aruba’s oudste nederzetting.

Aruba-oranjestad-leguaan-hagedis-dier  Aruba-oranjestad-zonsondergang-zee  Aruba-oranjestad-stad-huizen-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Oranjestad

De beste tijd voor Oranjestad, Aruba, is het hele jaar door.

Algemene informatie over Oranjestad

Valuta
De valuta van Oranjestad is de Arubaanse florin.

Haveninformatie
Cruiseschepen liggen aan de Aruba Port Authority cruise terminal. In de terminal vindt u toeristeninformatie (plattegrondjes), Duty Free winkeltjes en telefoons. Gelegen op een loopafstand van 5 à 10 minuten van het centrum van Oranjestad (wanneer u de terminal uitkomt gaat u rechts af naar het centrum en links af naar Palm Beach). Op Aruba worden regelmatig busdiensten onderhouden. Er gaat elk uur een bus vanuit Oranjestad naar de stranden en visa versa. De bussen stoppen tevens tegenover de cruiseterminal op L.G. Smith Boulevard.

aruba-oranjestad-haven-map.png  Aruba-oranjestad-cruise-havenRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan