Fuerte Amador

Fuerte Amador, gelegen aan de Stille Oceaan en ingang van het Panamakanaal, is een kunstmatige schiereiland dat zich uitbreid in de Stille Oceaan. Deze one-mijl Causeway verbindt vier kleine eilanden. Er zijn winkels en restaurants op een grote jachthaven die een panoramisch uitzicht bieden van Panama City’s indrukwekkende skyline. Daarnaast dient het als thuisbasis voor het Smithsonian Institute of Tropical Research.

Het is een van Panama City’s meest populaire toeristische bestemmingen. De Causeway is een must tijdens je bezoek aan Panama. Met een heerlijk zacht briesje langs de Causeway, spectaculaire landschappen en lekker eten, is de Causeway iets voor iedereen.

Bezienswaardigheden in Fuerte Amador

  • Miraflores sluizen. De nieuwe Miraflores Visitor Center kunnen bezoekers alles leren over het Panamakanaal.
  • Panama City. Hoofdstad en centrum van de handel voor het land.  Deze moderne stad heeft een indrukwekkende skyline, koloniale ruïnes, hoge gebouwen en luxe woningen.
  • Casco Viejo. Deze oude wijk was oorspronkelijk omgeven door muren voor de bescherming tegen piraten. Er bestaan nog enkele overblijfselen van dit Spaanse fort.

balboa- Fuerte Amador-amador causeway-panama city-water-boten-zonsondergang  balboa- Fuerte Amador-palmbomen-landschap-bloemen  balboa- Fuerte Amador-zee-natuur-infrastructuur

Beste tijd voor een cruise naar Fuerte Amador

De beste tijd om naar Fuerte Amador, Panama, te gaan is van januari t/m april en in de maanden september en december.

Algemene informatie over Fuerte Amador

Valuta
De Valuta in Fuerte Amador is de Panamese balboa en de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De schepen stoppen mogelijk in de haven van Balboa. In 2017 is de haven van Fuerte Amador vernieuwd.

panama-Fuerte-Amador-haven-map.png  balboa- Fuerte Amador-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de winkelliefhebbers is de beste plek om heen te gaan de Avenida Central in Casco Viejo. Hier vindt u van alles, zoals Panamese souvenirs maar ook luxere artikelen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan