Falmouth (Jamaica)

Falmouth is een kleine stad aan de noordkust van Jamaica, ten oosten van Montego Bay. De stad is gesticht in 1769 en groeide al snel uit tot een belangrijke havenstad. De stad is aangelegd volgens een gridvormig stratenplan. Langs de brede straten werden degelijke stenen en houten huizen gebouwd in de Georgiaanse stijl. Falmouth is de enige plaats op Jamaica waar deze stijl nog goed bewaard is gebleven.

Eind 18e en begin 19e eeuw was Falmouth een van de drukste havens van Jamaica, waardoor de stad veel handelaars, ambachtslieden en planters aantrok. Ze speelde echter ook een belangrijke rol in de slavenhandel. Na de afschaffing van de slavenhandel in 1807 en de slavernij in het Britse Imperium in 1838, zakte de economie van Falmouth in.

Bezienswaardigheden in Falmouth

  • J. Charles Swaby Falmouth Swamp Safari. Als u geïnteresseerd bent in natuur en safari dan is deze Safari echt een aanrader. U kunt hier een 45 minuten durende ecotour maken waarbij u alles te weten komt over krokodillen, vogels, slangen, iguanas en de mongrovebomen die hier volop aanwezig zijn. Er zijn meer dan 80 krokodillen, jong en oud in de Falmouth Crocodile Safari. Heeft u ooit krokodillen meegemaakt die gevoed werden? Hier krijgt u de kans om dit mee te maken.
  • Trelawny Yam Festival. Dit festival wordt elk jaar gehouden in april. Gedurende een hele week vinden er tal van evenementen plaats.

jamaica-Falmouth-strand-landschap  jamaica-Falmouth-zee-strand-bootje  jamaica-Falmouth-shanty town

Beste tijd voor een cruise naar Falmouth

De beste tijd voor Falmouth, Jamaica, is van december t/m april.

Algemene informatie over Falmouth

Valuta
De valuta in Falmouth is de Jamaicaanse dollar.

Haveninformatie
Officieel genaamd “Historic Falmouth Cruise Port” (afgekort HFCP), werd de cruiseterminal in maart 2011 ingehuldigd. Het herontwikkelingsproject van de haven omvatte de bouw van een thematisch winkelcomplex naast de aanlegsteiger. De pier heeft 2 ligplaatsen met lengte en diepte, waardoor zelfs de grootste cruiseschepen van de wereld hier kunnen aanmeren.

Jamaica-falmouth-haven-maps.jpg  jamaica-Falmouth-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Probeer de rumcake, het is een bekend tussendoortje hier. Dit is ideaal met een rumpunch.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan