Fuerteventura

Door haar parelwitte stranden en felblauwe zee wordt Fuerteventura ook wel de Caribbean van Europa genoemd. Het is vrijwel het gehele jaar boven de 20 graden en het eiland heeft de meeste zon uren van Europa. Door haar verfrissende wind is het eiland erg populair onder kitesurfers en is het klimaat voor iedereen geschikt. De Canarische eilanden groep valt onder de Spaanse vlag en dit Spaanse karakter komt ook zeker terug op Fuerteventura. Het leven op het eiland is relatief goedkoop, zeker in vergelijking met Nederland kan je op Fuerteventura voor een zeer acceptabele prijs uit eten. Fuerteventura is geen eiland met heel veel prachtige flora en fauna. Althans, niet in de zin van: een oase aan groen met veel exotische dieren. Wat je er wel vindt? De mooiste stranden, een natuurgebied met nóg mooiere duinen en vooral heel veel vulkanen en restanten daarvan.

Bezienswaardigheden in Fuerteventura

  • Corralejo (stadje)
  • El Cotillo (vissersdorp met gave rotsen)
  • Ajuy (Zwart zand strand)

spanje-Fuerteventura-rotsen-landschap-huisje-beekje  spanje-Fuerteventura-strand-zee-zand-bergen  spanje-Fuerteventura-vuurtoren-centrale

Beste tijd voor een cruise naar Fuerteventura

De beste reistijd voor het eiland Fuerteventura, Spanje, is van april t/m december, waarin je een aangename temperatuur hebt en er amper neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur op Fuerteventura is 25°C in augustus en de laagste is 19°C in januari.

Algemene informatie over Fuerteventura

Valuta
De valuta in Spanje is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het Canarische eiland Fuerteventura meren aan in Puerto del Rosario – havenstad aan de oostkust. De haven is omgeven door het stadscentrum, wat betekent dat de meeste toeristische gebieden en attracties van de stad zich op loopafstand van de cruiseterminal bevinden. Via bussen is de stad goed verbonden met de meeste delen van het eiland, inclusief alle grote steden.

spanje-Fuerteventura-cruise-haven-map  fuerteventura-haven-puerto_del_rosario

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Fuerteventura. In elk dorp wordt je gelonkt door de meest lekkere geuren die je de weg wijzen naar het lokale visrestaurant. Wees avontuurlijk en bestel hier de vangst van de dag. Vaak wordt de vis gegrild geserveerd, gevuld met knoflook en kruiden.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan