Sorrento

Vanuit de tender te bereiken stadje. Bezoek hier Museo Correale di Terranova of de Dom St. Filippo en Giacomo. Trek in ieder geval uw wandelschoenen aan. Het schiereiland van Sorrento wordt dwars doorsneden door het Lattari-gebergte dat van een hoogte van meer dan 1000 meter tot de zee afdaalt. Langs deze uit kalksteen gevormde hellingen heeft de erosie diepe geulen, baaien en talrijke door stalactieten en stalagmieten versierde grotten gevormd.

Sorrento was oorspronkelijk een Griekse nederzetting uit de 6e en 5e eeuw voor Christus. Al in de oudheid werd het als zomerverblijfplaats bezocht. In de Middeleeuwen heerste voortdurend onenigheid. Sorrento is de geboorteplaats van de dichter Torquato Tasso (1544-1595).

Bezienswaardigheden in Sorrento

  • Dom St. Filippo en Giacomo. Deze werd in de 15de eeuw op de muren van een vroeger gebouw opgericht met een Neogotische gevel en later steeds weer veranderd. Aan de rechterzijde van de kerk vindt u een marmeren renaissanceportaal uit 1479.
  • S. Antonino. Het waarschijnlijk oudste sacraal gebouw van de stad werd in de 17de eeuw vernieuwd. Voor de gevel staat een driebogige portiek uit de 12de eeuw. Binnen zijn een drieschepige basiliek, mooie antieke granaatzuilen en een mooie kerstkribbe uit de 18e eeuw te bezichtigen.
  • Museo Correale di Terranova. Bestaat sinds 1924 en bevat oude en middeleeuwse schilderijen en een uitgebreide verzameling van kunstambachten. Opvallend mooi is de aan Torquato Tasso gewijde zaal II en zaal IV met de zogenaamde Sorrentijnse plint uit de tijd van Augustus.
  • Sant ‘Agata sui due Golfi (9 km). Klooster van Deserto.

italie-sorrento-plein-uitzicht-kust-huizen in bergen  italie-sorrento-plein-amfitheater-uitzicht-entertainment  italie-sorrento-plein-restaurants

Beste tijd voor een cruise naar Sorrento

De beste tijd om naar Sorrento, Italië, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Sorrento

Valuta
De valuta in Sorrento, Italië, is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen gaan voor anker in de baai van Sorrento. De ontscheping vindt plaats met tenderboten. U kunt een bus naar boven nemen of gaan lopen (erg bergopwaarts!).

italie-sorrento-haven-map.png  italie-sorrento-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Ga met de ferry naar Napels en bezoek daar de beroemde blauwe grot.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan