Funchal

Madeira, het eiland van de bloemen, bergen en schitterende natuur. Maar wist je dat Madeira ook een wel heel fijne hoofdstad heeft? Funchal is uitermate geschikt voor een echte mediterrane stedentrip. Gezellige straatjes, knusse pleinen, lekker eten en genoeg bezienswaardigheden om je hier een paar dagen perfect te vermaken. De hoofdstad van het Portugese Bloemeneiland Madeira is tegen een rots aangebouwd en biedt een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Bezienswaardigheden in Funchal

  • Kathedraal
  • Rue de Santa Maria
  • Jardins botanicos da Madeira (Botanische tuinen)
  • Het fort
  • Dorp Monte
  • Streetart in Calle de Santa Maria

 portugal-Funchal-kust-landschap-zee-bergen  portugal-Funchal-straat-huizen-gebouwen

Beste tijd voor een cruise naar Funchal

De beste reistijd voor Funchal, Madeira, is van juni t/m november, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Funchal is 23°C in augustus en de laagste is 17°C in februari.

Algemene informatie over Funchal

Valuta
De valuta in Portugal is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Madeira meren aan langs een kade in de haven van Funchal. De haven ligt op ongeveer 20 minuten loopafstand van het stadscentrum. Een taxi van de haven naar het centrum kost ongeveer €7,50,-.

funchal-portmap  portugal-Funchal-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Funchal. Vanaf het oude centrum van Funchal kan je de kabelbaan nemen naar Monte. Een 360 graden uitzicht over de zee, de stad en de bergen. Dat levert hele mooie plaatjes op.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan