Georgetown (Grand Cayman)

Vaar mee met tenderbootjes naar Georgetown waar u kunt genieten van het strand, de watersport of slenter heerlijk langs alle souvenirwinkels.

Georgetown is een bloeiende, maar rustige hoofdstad met slechts ca. 15.000 inwoners. De zetel van de regering is hier gevestigd en ook is het de aanlegplaats voor vele cruiseschepen. Als gevolg van de vele cruisebezoekers is het plaatsje veranderd in een groot winkelcentrum. Het is prettig wandelen in de mooi aangelegde straten, waar alle auto’s stoppen om u voor te laten gaan.

Aan de waterkant tussen de vele winkels staat het Old Court House. Dit gebouw is één van de weinige die nog over is met de typische ‘gingerbread’ architectuur. Verder bevindt zich er het Clock Monument, dat is gewijd aan koning George V.

De Cayman eilanden is een groep van drie koraaleilanden die ongeveer op 300 km ten noordwesten van Jamaica liggen en ongeveer even ver van Cuba. De drie eilanden liggen als stipjes in de zee en beslaan nog geen 250 km². De grootste van de drie heet Grand Cayman met de hoofdstad Georgetown aan de westkust van het eiland.

Sinds enkele jaren hebben de toeristen de stranden en de gemoedelijke, bijna dorpse sfeer van de Kaaiman eilanden ontdekt. Naast het toerisme vormen de eilanden een financieel centrum met meer dan 500 banken.

Bezienswaardigheden in Georgetown

  • Stingray City. U kunt per boot naar Stingray City, om daar vanuit een onderzeeboot te zien hoe de pijlstaartroggen gevoerd worden. Ook worden er tours georganiseerd waarbij het mogelijk is zelf met de pijlstaartroggen te zwemmen.
  • Green Turtle Farm. De eerste Green Turtle Farm ter wereld levert legale schildpadproducten zoals vlees, huiden en schilden en heeft ten doel de bedreigde zeeschildpad te beschermen. Er is een souvenirwinkeltje waar allerlei voorwerpen te koop zijn die vervaardigd zijn uit schildpadhoorn, maar waar ook allerlei T-shirts en andere souvenirs te koop zijn.
  • Hell in West Bay, Grand Cayman. Dit is een landschap van puntige kalksteenformaties. Hier verkoopt men vele ansichtkaarten met de opmerking dat u in ‘de hel’ geweest bent.
  • Pedro Castle. Dit kasteel werd oorspronkelijk gebouwd door een Engelsman die in 1765 op de eilanden aankwam. Lokale verhalen zeggen dat het fort iets te maken heeft met de piraat Henry Morgan en een Spanjaard Pedro Gomez. Nu is er een bar en een restaurant.
  • East End. Hier spuiten waterstralen als geisers uit de door de zee gemaltraiteerde rotsen ca. 7 meter omhoog (Blow Holes).
  • Ridgefield wrak. Rond de Cayman eilanden zijn meer dan 325 scheepswrakken geteld die niet allemaal zijn vergaan door natuurlijke omstandigheden. Het Ridgefield wrak is het meest zuidelijkste wrak aan de oostkust en is vanaf de weg goed zichtbaar.
  • Pirate Caves. Deze piratengrotten liggen bij Bodden Town en zijn opgezet door een plaatselijke ondernemer om voor de bezoekers de mythen te doen herleven.

kaaimaneilanden-georgetown-grand cayman-zee-activiteit  kaaimaneilanden-georgetown-grand cayman-leguaan-reptiel  kaaimaneilanden-georgetown-grand cayman-dier-water-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Georgetown

De beste tijd voor Georgetown, Kaaimaneilanden, is van januari t/m december. Er is het hele jaar door een aangename temperatuur.

Algemene informatie over Georgetown

Valuta
De valuta in Georgetown, Kaaimaneilanden, is de Kaaimaneilandse dollar.

Haveninformatie
Normaal gesproken zal het schip voor anker gaan in de baai van Georgetown en zullen er de hele dag tenderbootjes van het schip naar de kade en visa versa varen. Wanneer het weer dit niet toelaat, zal het schip voor anker gaan bij Spotts Bay, op ca. 10 minuten (per taxi) van Georgetown.

Royal Palms ligt op ongeveer 10 minuten met de taxi van het aanbestedingspunt voor cruiseschepen van RCI. Om daarheen te gaan, verlaat u gewoon het aanbestedingsgebied voor passagiers, passeert u het gebied met rondleidingen langs de kust en gaat u de parkeerplaats op vanwaar u een taxi neemt (tarieven ongeveer USD 4 pp). Royal Palms-prijzen zijn inclusief.

Kaaimaneilanden-georgetown-haven-map.png  kaaimaneilanden-georgetown-grand cayman-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het mooiste strand is Seven Mile Beach, waar ook de grote hotels aan liggen (Hilton, Holiday Inn, Beachclub). U kunt hier verschillende watersporten beoefenen.

Voor de winkel liefhebbers kun je hier goed shoppen. Alleen liggen de prijzen aardig hoog, omdat bijna alle producten ingevoerd moeten worden. Belastingvrije artikelen, sieraden gemaakt van koraal (ook zwart koraal) vaak in goud afgezet met edelstenen en schildpadschild. Denkt u eraan dat souvenirs van schildpadmateriaal en koraal niet ingevoerd mogen worden!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan