Husavik

Het dorpje Húsavík is al meer dan 1000 jaar oud en krijgt een steeds prominentere plek op de toeristenkaart, vanwege de vele walvissen die zich hier laten zien. In het dorpje zelf valt niet heel veel te doen: er zijn wat hotels, restaurants en sinds kort zelfs een microbrouwerij. Húsavík ligt in het noorden van IJsland aan de oostkust van de Skjálfandi baai. Er wonen ongeveer 2500 mensen die hun inkomsten voornamelijk uit de visserij en toerisme halen. Het plaatsje heeft een gezellig haventje, een museum, een visverwerkingsfabriek, een interessante houten kerk en een informatiecentrum.

Bezienswaardigheden in Húsavík 

  • Culture House
  • Kerk
  • Walvismuseum
  • Puffins Eiland

Ijsland-husavik-haven-bergen  Ijsland-husavik-kerk  Ijsland-husavik-haven-dorp

Beste tijd voor een cruise naar Húsavík

De beste reistijd voor Húsavík, IJsland, is van mei t/m oktober. Tijdens deze periode is het zeer koud, maar valt er wel amper tot weinig neerslag.

Algemene informatie over Húsavík

Valuta
De valuta in IJsland is de IJslandse Kroon.

Haveninformatie
De cruiseschepen kunnen niet aanmeren, dus de passagiers worden met tenderboten naar de kade vervoerd. Het centrum van Husavik is te voet goed bereikbaar.

Ijsland-husavik-cruise-haven-map  Husavik-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Husavik. Als u de kans heeft ga dan zeker traditioneel walvissen spotten. U gaat op een IJslandse eikenboot op zoek naar de grote reuzen van de zee. Er wordt gezegd dat er een kans bestaat van 97-99% bestaat om walvissen te zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan