Kalamata

Kalamata is gelegen op de Peloponnesos in het zuiden van Griekenland. De stad is vooral bekend bij de Grieken en nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor u in Kalamata nog letterlijk en figuurlijk de authentieke Griekse cultuur kunt proeven. Kalamata staat bekend om de vele olijfbomen. De olijven van deze bomen worden geëxporteerd naar de meest verfijnde restaurants over de hele wereld. Een andere bekende specialiteit is honing, dat in hoog aanzien staat. In de Romeinse tijd werd honing gebruikt voor de genezing van geestelijk zieken. Tegenwoordig heeft honing de reputatie dat het de romantiek bevorderd.

De stad wordt gedomineerd door het 13e eeuwse kasteel dat boven de stad werd gebouwd. Eronder ligt het oude centrum met vele kerken, musea en andere historische en culturele bezienswaardigheden. Nabij het strand bevindt zich de boulevard met vele strandtentjes, discotheken en restaurants. Op deze plek kunt u genieten van vers gevangen vis of heerlijke olijven. Kortom, een veelzijdige stad!

Bezienswaardigheden in Kalamata

  • Villehardouin kasteel. Prominent uitstekend boven de stad met prachtig uitzicht op de uitgestrekte zee en het groene achterland.
  • Byzantijnse kerk. Gewijd aan de maagd van Kalamata aan wie de stad waarschijnlijk haar naam te danken heeft.
  • Kalograion nonnenklooster. Nonnen weven hier het beroemde Kalamata zijde.
  • Archeologisch en Volkenkundig museum van Messenia
  • Spoorwegpark en -museum

Griekenland-kalamata-uitzicht-stad  Griekenland-kalamata-straat  Griekenland-kalamata-zee-boot

Beste tijd voor een cruise naar Kalamata

De beste tijd om naar Kalamata, Griekenland, te reizen is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Kalamata

Valuta
De valuta in Kalamata is de Euro.

Haveninformatie
De haven is een kleine kusthaven, gelegen op korte afstand van de stad. Een mooie promenade met veel cafés grenst aan het cruiseschip. 200 meter verder is een mooi strand te vinden dat bestaat uit kiezelstenen. Er is een bus, die bij het cruiseschip stopt, die u naar het historische centrum brengt.

griekenland-kalamata-haven-map.png  griekenland-kalamata-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Op elke dag van de week wordt er een fruit- en groentemarkt gehouden dichtbij het centrum van de stad. Deze kleurrijke markt biedt u de mogelijkheid om alle fruit en groente te proeven die u nog niet kende. Proeft u ook eens het traditionele snoepje van Kalamata, Pastelli. Dit zoete snoepje wordt gemaakt van sappig zwarte olijven, honingvijgen en bedekt met sesamzaad.
Zin in een ochtendwandeling? Volg dan het wandelpad bergopwaarts op de Peloponnesos, langs fruit en olijfbomen, en geniet van panoramische uitzichten op de stad.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan