Kirkenes

Kirkenes is een havenstad in de gemeente Sor-Varanger (provincie Finnmark, het uiterste noordoosten van Noorwegen) met ongeveer 3.500 inwoners. De stad ligt op een schiereiland langs de Bøkfjorden, een zijarm van de uitgestrekte Varangerfjorden. De Kirkenes-kerk bevindt zich in het Haganes-gebied.

Bezienswaardigheden in Kirkenes

  • The Border Area Museum (Grenselandmuseet)
  • Kirkenes kerk
  • Bergen

Beste tijd voor een cruise naar Kirkenes

De beste reistijd voor Kirkenes in Noorwegen is van juni t/m september, waarin je een zeer koude temperatuur hebt, maar wel amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Kirkenes is 15°C in juli en de laagste is -6°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 5°C en 12°C.

Algemene informatie over Kirkenes

Valuta
De valuta in Kirkenes, Noorwegen is de Noorse kroon.

Haveninformatie
De cruiseschip / veerhaven ligt op loopafstand van het centrum (ongeveer 1,5 km). De grens tussen Noorwegen en Rusland ligt op slechts 10 km afstand. Kirkenes is de noordelijke keerhaven van de “Express Route” – door de Noorse regering gesubsidieerde “Norwegian Coastal Express”. Dit is een regelmatige lijndienst voor passagiers en vracht in Noorwegen. De “veerboot en cruise”-route loopt tussen twee keerhavens – Bergen (meest zuidelijk) en Kirkenes (meest noordelijk). Het verbindt in totaal 34 havens.

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan