Le Havre

Le Havre, grootste en belangrijke havenstad van Normandië met ruim 200.000 inwoners, ligt aan de monding van de Seine nabij het Kanaal. Na Rouen is Le Havre de tweede grootste stad in Normandië. Het vertrekpunt voor de trans-Atlantische oversteek vanuit Frankrijk.

Het deel van de stad dat na de Tweede Wereldoorlog werd opgebouwd onder leiding van de architect Auguste Perret, werd in 2005 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard.

Bezienswaardigheden in Le Havre

  • Een tocht door het moderne havengebied, dat nog steeds wordt uitgebreid met verschillende havenstations, is zeer aan te bevelen.
  • Moderne architectuur: Place de l’Hôtel de Ville, Avenue Foch ook wel vergeleken met de Champs-Elyssées van Parijs.
  • De 160 meter lange roltrap bij de Rue Aristide Bruant (hoogteverschil 50 meter) naar het hoger gelegen stadsgedeelte.
  • In het Musée des Beaux-Arts is vooral moderne schilderkunst te zien (o.a. van Dufy).
  • Vanaf de westelijke kant van de Avenue Foch ligt het strand, dat doorloopt via de villarijke voorstad Steadresse tot de 4 km verderop gelegen voorstad Nice Havrais.
  • Ten oosten van Le Havre ligt het middeleeuwse Harfleur, waar nog een beetje een 15de-eeuwse sfeer te proeven is.

Frankrijk-le-havre-haven-zonsondergang Frankrijk-le-havre-haven-strand-zee  Frankrijk-le-havre-kunst-architectuur

Beste tijd voor een cruise naar Le Havre

De beste reistijd voor Le Havre in Frankrijk is van juni t/m oktober, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Le Havre

Valuta
De valuta in Frankrijk is de Euro.

Haveninformatie
De passagiersterminal van de cruisehaven van Le Havre (Terminal 12) bevindt zich op Florida Tip en heeft 2 aanlegsteigers: de Roger Meunier Pier en Pierre Callet Pier. Terminal 12 is voor het laatst geüpgraded in 2018. Tegen 2023 plant Port Le Havre de bouw van 3 nieuwe cruiseterminals om de aanlegcapaciteit van 4 megaliners tegelijk en de jaarlijkse passagierscapaciteit tot 800.000 te bereiken.

De cruiseterminal van Le Havre ligt op slechts 2,3 km van het stadscentrum of op ongeveer 20-30 minuten loopafstand. Omdat het soms verboden is om door de haven te lopen (voor voetgangers), moeten passagiers contact opnemen met de cruisemaatschappij of het toeristenbureau van de terminal. Bij de cruiseterminal zijn openbare bussen of shuttlebusjes van cruiseschepen beschikbaar (meestal tegen betaling). Busshuttles zetten passagiers af bij Le Vulcan (entertainmentcomplex) of bij Espace Coty (winkelcentrum).

Frankrijk-le-havre-cruise-haven-map  le-havre-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Le Havre. In de binnenstad kunt u in Le Havre shoppen in de Docks Vauban. Dit zijn oude dokgebouwen die zijn omgebouwd in shopping area’s.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan