Nassau

Op 80 km uit de kust van de Amerikaanse staat Florida liggen de Bahama’s met Nassau als hoofdstad. Nassau ligt op New Providence Island. Men mag met recht zeggen dat deze betoverende plaats de “Queen of the Bahama’s” is. Dit is een prachtig gezicht. De grootste pijler waar de economie op steunt, is het toerisme met zijn totaal eigen sfeer die heerst op de Bahama’s, meer dan 2000 zandbanken en rotspartijen op 700 eilanden in totaal. Daarnaast zijn er fraaie koloniale gebouwen uit de tijd van de Engelse kolonisatie, diverse gezellige winkelstraten en na zonsondergang een uitgebreid uitgaansleven.

Uw cruiseschip ligt aan de pier bij Prince George’s Wharf, vlakbij het stadscentrum van Nassau. Buiten Nassau liggen diverse prachtige stranden, waarvan Cable Beach de bekendste is.

In 1492 toen Columbus het eilandje San Salvador ontdekte, kon hij niet vermoeden dat deze ontdekking het begin was van een toeristisch fenomeen dat uniek was, is en altijd zal blijven. Eerst vestigden de Engelse veroveraars (Francis Drake) zich hier en daarna de Amerikanen. Plunderingen, slavenhandel en piraten drukten de nodige negatieve stempels. Zelfs de “drooglegging” in de VS ging hier niet zo maar aan voorbij. De Amerikaanse geldschieters kwamen echter met de broodnodige ideeën en ziedaar: een rijk gevarieerde toeristen-business kwam hierdoor tot stand.

Bezienswaardigheden in Nassau

 • Coral World. Vanuit de observatietoren kunt u pijlstaartroggen, schildpadden en vele verschillende tropische vissen zien.
 • Parliament Square. Dit plein, gelegen bij Bay Street, dateert uit 1800. Hier bevinden zich verschillende geel met groene gebouwen uit de Amerikaanse koloniale tijd. Op het midden van het plein staat het standbeeld van de jonge koningin Victoria en tevens het Bahama’s House of Parliament.
 • Queen’s Staircase. Deze 65 treden, bij Elisabeth Avenue, zijn door slaven uit de kalkstenen rots gehakt in de 18de eeuw. Het verbindt de stad met het op de bergtop gelegen Fort Fincastle.
 • Fort Fincastle. Dit fort is gebouwd in 1793 en heeft de vorm van de boeg van een schip. Wanneer u de 225 treden opgaat (of per lift) naar de Water Tower, het hoogste punt van het eiland, heeft u een spectaculair uitzicht over het eiland.
 • Green Shutters. Wanneer u vanuit de haven richting Parliament Street loopt, vindt u op nummer 48 Green Shutters. Dit is een charmant typisch huis van de Bahama’s daterend uit het jaar 1865. Vandaag de dag is er een Engelse pub gevestigd.
 • St. Andrew’s Kirk. Presbyterian & Trinity Methodist, daterend uit 1810 en 1866.
 • Fort Charlotte. Dit is het interessantste fort van het eiland. Het is gelegen op een bergtop en hiervandaan heeft u een mooi uitzicht over de haven van Nassau en Arawak Cay, een klein eilandje.
 • Ardastra Gardens & Zoo. U vindt hier tropische vogels en exotische dieren vanuit verschillende werelddelen. In de tuinen vindt u de flamingo’s, die elke dag om 11.00, 14.00 & 16.00 uur een show geven. De flamingo is het nationale symbool van de Bahama’s (gelegen aan de Chippingham Road).
 • Nassau Botanic Gardens. U vindt hier meer dan 600 verschillende planten, bomen en bloemen, vijvers met waterlelie’s, waterplanten, tropische vissen en een kleine cactustuin dat eindigt in een grot.
 • Paradise Beach is het bekendste strand van de Bahama’s en bevindt zich op Paradise Island. Dit strand is te bereiken per bootje, de bootjes vertrekken gelijk bij de cruisepier.
 • Iets verder west bevindt zich Saunders Beach en weer iets verder Goodman’s Bay, populair bij de lokale bevolking om te picknicken.
 • Western Esplanada ligt op een afstand van 10 minuten van de cruisepier. Dit strand bevindt zich aan Bay Street bij het British Colonial Hotel. Wanneer u de straat oversteekt, vindt u verschillende winkeltjes en restaurantjes. Het strand heeft toiletten, een snackbar en verkleedhokjes.

Bahamas-nassau-zee-vuurtoren  Bahamas-nassau-zee-zonsondergang  Bahamas-nassau-zee-schelpen-man

Beste tijd voor een cruise naar Nassau

De beste tijd om naar Nassau, Bahama’s, te gaan is heel het jaar door.

Algemene informatie over Nassau

Valuta
De valuta in Nassau is de Bahamaanse dollar.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Nassau bevindt zich bij Prince George Wharf, aan de noordkust van het eiland. De haven heeft een capaciteit om tot 7 cruiseschepen tegelijkertijd te behandelen.

Bahamas-nassau-cruise-haven-map  bahamas-nassau-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
In Nassau bevinden zich vele winkels, tevens duty-free. De meeste winkels bevinden zich in Bay Street, in het oude gedeelte van Nassau. De winkels zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Sommige winkels zijn gesloten op donderdagmiddag.

In Nassau bevindt zich in het centrum tevens een Straw Market, waar u vele handgemaakte rieten en houten voorwerpen aantreft. Deze markt is zeven dagen per week geopend.

Er rijden overal taxi’s rond. Er staan taxi’s klaar als u van de pier komt lopen. Vraag van te voren naar de prijs (deze zijn vaak vastgelegd). Wanneer u een lange toer wilt maken, kunt u onderhandelen met de chauffeur.

U kunt ook een auto huren bij één van de internationale firma’s. De dagprijs, afhankelijk van het type auto varieert van US$ 65 tot 100. Let u er wel op dat er links wordt gereden, maar dat het stuur, net als bij ons, aan de linkerkant zit.
Ook is het mogelijk om een brommer/scooter (ca. US$ 30 p.d.) of fiets (ca. US$ 15,- p.d.) te huren. Op een brommer is het dragen van een helm verplicht.

U kunt ook in een “jitney” stappen, een lokaal busje. Wanneer u van de pier komt, loopt u richting Frederick Street en tussen Bay Street en Woodes Rogers Walk komt u bij het vertrekpunt van de busjes. Bij Rawson Square kunt u met paard en koetsje het oude gedeelte van Nassau verkennen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan