Cherbourg

Cherbourg is een havenstad in de provincie Normandië. De stad is gelegen in het noordwesten van Frankrijk en uitermate strategisch gelegen aan het Kanaal. Dit kwam natuurlijk van pas gedurende de Normandische landing door de geallieerden met D-day in 1944. Een streek die gekenmerkt wordt door kalkrotsen, beschutte baaien en brede stranden, gekoppeld aan een achterland vol groene heuvels met appelboomgaarden, schilderachtige weggetjes, vakwerkboerderijen en lieflijke dorpjes.

Vanuit hier gaan vele veerdiensten naar Porthmouth en Pool in Engeland. Het is tevens een militaire standplaats voor een deel van de Franse marine.

Buiten de bekendheid van D-day, een paar historische feiten:
Cherbourg was de eerste stopplaats voor de Titanic nadat deze de haven van Southampton had verlaten en na de stop hier de rampzalige vaart begon naar Amerika.

De mooie, brede stranden van Deauville, Villers en Cherbourg zijn ideaal voor kinderen, terwijl de groteren daarnaast allerlei watersporten en uitgaansmogelijkheden vinden in de vakantieoorden. Windsurfen, zeilen, golfen, tennissen, eten, drinken, dansen, gokken in het casino behoren tot de vele attracties.

Natuurlijk mag een bezoek aan Le Mont St. Michel niet ontbreken. Gebouwd op een rots en, afhankelijk van ’t tij omringd door uitgestrekte zandvlakten. U kunt er langzaam omhoog slenteren door de smalle straatjes, langs winkeltjes om tenslotte uit te zien over het wonder van eb en vloed op de grens met Bretagne met Normandië en u zult zich geen moment vervelen.

Bezienswaardigheden in Cherbourg

  • Vele kerken die beslist het bezoeken waard zijn.
  • De klokkentoren van Saint Martin of Octeville. Het orgel en de beeldhouwwerken van de kerk van de Drie-eenheid.
  • Het klooster van de Vow uit 1145 met de glas en loodramen.
  • Thomas Henry museum. Het 3e grote in Normandië met een collectie beeldhouwwerken en schilderijen van de 15e- t/m de 19e eeuw van buitenlandse, maar ook Franse meesters.
  • Het Liais Park in het hartje van de stad met een unieke flora met een etnografisch museum van de 18e en 19e eeuw.

frankrijk-cherbourg-vuurtoren-landschap  frankrijk-cherbourg-gebouw  frankrijk-cherbourg-pier-zee-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Cherbourg

De beste reistijd voor Cherbourg in Frankrijk is van juni t/m oktober, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Cherbourg

Valuta
De valuta in Cherbourg, Frankrijk is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Cherbourg bevindt zich zeer dicht bij het stadscentrum (ongeveer 15 minuten lopen). Cruiseschepen meren aan bij Quay de France of Quai de Normandie. Er rijden gratis pendelbussen vanaf de terminal van de cruisehaven naar het centrum van de stad. De cruiseterminal is een indrukwekkend gebouw, gebouwd in het begin van de 20e eeuw. De faciliteit herbergt een toeristisch informatiecentrum en een souvenirwinkel.

Cherbourg-haven-overzicht  Cherbourg-portmap-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Cherbourg. Ga op avontuur in de Batterie du Roule. Het systeem van tunnels gegraven door de Duitsers onder het fort zijn open voor het publiek tijdens een rondleiding georganiseerd door het VVV-kantoor van Cherbourg.

Je neemt een helm mee met een koplamp en gaat naar een netwerk van kamers die zijn opgegraven om de zware artillerie te dienen die hier is geïnstalleerd om de haven te verdedigen.

De batterij werd in 1995 geclassificeerd als een Frans historisch monument en de openingen in gewapend beton lijken nog steeds ondoordringbaar meer dan 70 jaar nadat ze zijn gebouwd. Terwijl je de tunnels verkent, zie je vleermuizen die aan de plafonds hangen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan