Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De stad ligt in de provincie van Noord-Holland, aan het IJ, het Noordzeekanaal en de monding van de Amstel. Amsterdam dankt zijn naam aan de ligging bij de in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel.

Cruise vanuit Amsterdam en bezoek alle bezienswaardigheden van onze hoofdstad. Cruiseschepen meren af bij de prachtige cruiseterminal aan de Oostelijke Handelskade. Stapt u op in Amsterdam, plak dan een heerlijk dagje Amsterdam aan uw cruise vakantie vast. Profiteer van een cruise vanuit Nederland: U kunt uw koffers al vroeg afleveren en om de hoek de stad in.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

  • Paleis op de Dam
  • Anne Frankhuis
  • Beurs van Berlage
  • Vondelpark
  • Grachtengordel
  • De Dam
  • Museumplein

Nederland-Amsterdam-Cruise-Haven-stad-paleis op de damNederland-Amsterdam-Cruise-Haven-stad-grachtNederland-Amsterdam-Cruise-Haven-Zaanse-Schans

Beste tijd voor een cruise naar Amsterdam

De beste tijd om naar Amsterdam te reizen is tussen april en november.

Algemene informatie over Amsterdam

Valuta
De valuta in Nederland is de Euro

Haveninformatie
Het aantal Cruisemaatschappijen die Amsterdam in hun scheepsroosters opnemen, wordt elk jaar groter. De terminal verwerkt in het hoogseizoen meer dan 250.000 passagiers.
Amsterdam is een van de grootste cruisehavens van Noord-Europa en verwerkt gemiddeld 140+ oceaan- en 1500+ riviercruises. Het jaarlijkse aantal cruisetoeristen ligt rond de 700.000.

Nederland-Amsterdam-Cruise-Haven Nederland-Amsterdam-Cruise-Haven-Map

Tip(s) van Captain Cruise
Geen geld of tijd voor een bezoek aan het drukke Rijksmuseum? Wandel dan door de Schuttersgalerij, pal naast de Kalverstraat. In deze overdekte galerij van het Amsterdam Museum hangen een tiental gigantische 17e-eeuwse schuttersstukken. De schilderijen zijn gratis en voor niks te bewonderen!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan