Honfleur

Deze bijzondere havenstad heeft een unieke ligging aan de monding van de Seine en de Pays d’Auge en is daardoor een ideaal vakantieoord. De inwoners van Honfleur hebben het Middeleeuwse karakter van de stad goed bewaard.  Ongeveer 37 hectare van de stad is tot beschermd stadsgezicht verklaard. Schilderachtige huizen, prachtige kerken en smalle straatjes, doen lijken alsof u teruggegaan bent in de tijd. De drie stadswijken van Honfleur, L’Enclos, Faubourg Sainte-Catherine en Faubourg Saint-Léonard, hebben elk een eigen karakter. Een wandeling langs schilderachtige huizen en fraaie kerken is zeker de moeite waard.
Honfleur is een veelzijdige stad. De schitterende landelijke omgeving biedt goede mogelijkheden voor een wandeltocht en de stad is rijk aan culturele- en recreatiemogelijkheden.

Bezienswaardigheden in Honfleur

  • Musee de la Marine. Het rijke maritieme verleden van Honfleur ondergebracht in het oudste kerkje van de stad.
  • Musee D’Ethnographie. Oude Normandische interieurs nagebouwd in een oude gevangenis en een 16e eeuws huis.
  • De Maisons Satie. Een ludiek en informatief bezoek, biedt inzicht in de leefwereld van componist Erik Satie.

Frankrijk-honfleur-reuzenrad  Frankrijk-honfleur-haven-huizen  Frankrijk-honfleur-klif-rotsen      

Beste tijd voor een cruise naar Honfleur

De beste tijd om naar Honfleur, Frankrijk, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Honfleur

Valuta
De valuta in Honfleur is de Euro.

Haveninformatie
Port Honfleur heeft beperkingen voor de scheepsgrootte, waardoor de toegang wordt beperkt tot cruiseschepen met een maximale LOA-lengte van 260 m (853 ft). Dit betekent dat het alleen kleine en middelgrote cruiseschepen en ook megajachten kan behandelen.

frankrijk-honfleur-haven-map.png  Frankrijk-honfleur-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Breng een bezoek aan Cote de Grace en Mont-Joli, anderhalve kilometer van het centrum van Honfleur. Deze plek biedt een schitterend uitzicht over de zee en de monding van de Seine en Le Havre. De kapel van Notre-Dame de Grace is ook te bezoeken en is het oudste kerkje van de streek.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan