Bimini

Bimini-eiland is onderdeel van de Bahama’s en ligt ongeveer 210 km ten westen van Nassau en ongeveer 80 km ten oosten van Miami (Florida, VS). Dit maakt Bimini het Bahamaanse eiland dat het dichtstbij het vaste land is gelegen. Bimini-eilanden hebben een totale bevolking van ongeveer 2000. De archipel omvat verschillende cays en 3 eilanden (Noord-Bimini, Zuid-Bimini, Oost-Bimini).

Het belangrijkste dorp van Noord-Bimini (Alice Town) herbergt winkels, restaurants, bars en ligt aan Kings Highway. De cruisehaven is Bailey Town. De tweede hoofdweg van het eiland (Queens Highway) loopt parallel aan Kings Highway. South Bimini Airport verzorgt regelmatig lijnvluchten met verbindingen naar de VS-Florida (Miami, Fort Lauderdale, West Palm Beach, Orlando/Melbourne), evenals naar Nassau en Freeport.

Bezienswaardigheden in Bimini

  • Alice town
  • Bimini road
  • Healing hole
  • Snorkelen en duiken
  • SS Sapona shipwreck

   

De beste tijd voor een cruise naar Bimini

De beste reistijd voor de regio Bimini in Bahama’s is het hele jaar door, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Bimini is 31°C in augustus en de laagste is 23°C in januari.

Algemene informatie over Bimini

Valuta
De valuta in Bimini, Bahama’s is de Bahamaanse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar de Bimini-eilanden leggen aan bij Resorts World Bimini Cruise Port – onderdeel van een eersteklas complex aan het strand met een privéstrand, een eigen aanlegsteiger (met een pier), een jachthaven (aanlegplaats voor boten), hotel, casino. De cruiseligplaats biedt plaats aan zelfs ’s werelds grootste schepen (van RCI-Royal Caribbean’s Oasis-klasse schepen) met een LOA-lengte van 362 m. Cruiseschiptoeristen worden direct op de pier van boord gelaten.

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan