Boston

Hoofdstad en grootste stad van de Amerikaanse staat Massachusetts. Voor Amerikaanse begrippen is Boston een zeer oude stad. Het wordt ook beschouwd als de officieuze hoofdstad van New England. De inwoners worden Bostonians genoemd.

Boston is een van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten, met een economie gebaseerd op financiële diensten, verzekeringen, onderwijs, hightechproducten en -research, en medische diensten en onderzoek (bijvoorbeeld door Bostons wereldvermaarde gespecialiseerde ziekenhuizen).

Bezienswaardigheden in Boston

  • Boston is een belangrijk cultureel centrum. Het Boston Symphony Orchestra en het Boston Ballet zijn wereldberoemd.
  • Het Museum of Fine Arts (MFA)
  • Het Isabella Stewart-Gardner Museum
  • Het Science Museum – een van de beste wetenschapsmusea in de wereld, niet zo verbazend met MIT naast de deur.
  • De John F. Kennedy-bibliotheek
  • Ook de Harvard-universiteit en het Massachusetts Institute of Technology in het nabije Cambridge hebben hun eigen musea. De getoonde objecten komen meestal van legaten van rijke ex-studenten.
  • In het theaterdistrict ten zuiden van de Boston Common, het park in het centrum van Boston, liggen grote bezienswaardige theaters, zoals het Wang Center for the Performing Arts en het Cutler Majestic Theatre.

Verenigde Staten-Boston-Cruise-Haven-uitzicht-stad  Verenigde Staten-Boston-Cruise-Haven-uitzicht-baai-stad  Verenigde Staten-Boston-Cruise-Haven-park

Beste tijd voor een cruise naar Boston

De meeste cruises vertrekken tussen mei en oktober. De herfst is een populaire tijd onder de reizigers.

Algemene informatie over Boston

Valuta 
De valuta in de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar.

Haveninformatie
Boston is een belangrijke zeehaven met een open verbinding naar de Atlantische Oceaan. Er zijn nog veel gebouwen en plaatsen uit de tijd van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.
De Black Falcon-terminal van Boston bevindt zich in South Boston Waterfront, op 3 km afstand van het centrum van Boston. De terminal is vernoemd naar een 134 m lang Noors koopvaardijschip Black Falcon dat op 2 november 1953 in brand vloog. Destijds was de terminal een Amerikaanse legerbasis. Het is een groot gebouw en is in 1986 omgebouwd tot terminal. Door de renovatie in 2010 is de capaciteit van de terminal verdubbeld door gelijktijdige afhandeling van in- en uitstappende passagiers.

boston-cruise-terminal-cruiseship  

Tip(s) van Captain Cruise
Voor het studentenleven moet je in Cambridge zijn aan de andere kant van de rivier. Cambridge is strikt genomen een andere stad. Rondom Harvard University en MIT (the Massachusetts Institute of Technology) ligt een wijk die de charme heeft van een ouderwetse studentenstad. Er zijn veel cafés, boekwinkels, galerieën, speciaalzaken en vooral bruisend avondvermaak. Het centrum hiervan is Harvard Square.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan