Castries

Castries biedt naast tropische pracht een prachtige natuur. Zo is er een vulkaan met zwavel- en heetwaterbronnen en zijn er de markante tweelingbergen de Pitons.

St. Lucia (616 km²) behoort tot de Bovenwindse Eilanden en de Kleine Antillen. Het amandelvormige eiland bestaat bijna geheel uit vulkanisch gesteente. Het eiland telt ca. 140.000 inwoners.

St. Lucia is één van de mooiste eilanden van het Caribische gebied. De natuur met zijn vulkanische bergen, tropische regenwouden en glooiende bananenplantages is spectaculair te noemen. St. Lucia wordt ook wel ‘The island where wonders never crease’ genoemd.

Castries is de hoofdstad van St. Lucia en ligt aan een prachtige baai aan de noordwest kust van het eiland tussen Choc Bay in het noorden en Cul-de-Sac in het zuiden. Ongeveer 40% van de bevolking van St. Lucia woont hier.

Bezienswaardigheden in Castries

  • Pigeon Island. Dit plaatsje is zo genoemd, omdat admiraal Rodney een voorliefde had voor het fokken van duiven. Dit eiland speelde een grote rol in de oorlogen tussen Engeland en Frankrijk.
  • Morne Fortune. Wanneer u van Castries via de Bridge Street naar het oosten rijdt richting de Morne Fortune (260 m), komt u langs een aantal schitterende huizen, waaronder het Goverment House (1895). Rondom bloeien prachtige bloemen zoals lelies, bougainville, hibiscus, oleander en jasmijn.
  • Marigot Bay. Hier werd in 1966 een groot gedeelte van de beroemde speelfilm Dr. Doo-little opgenomen. De baai is een populaire aanlegplaats voor jachten.
  • La Soufrière is een stad met 4.000 inwoners. De stad is genoemd naar de nabijgelegen vulkaan. Het plein met de kerk die prachtig afsteekt tegen de groene bergen op de achtergrond, vormt het centrum.
  • La Soufrière. De vulkaan La Soufrière wordt omgeven door een groot aantal stomende geelgroen zwavelbronnen en zwarte heetwaterbronnen. Dit maanlandschap vormt ook een goed decor voor films, zoals te zien is in Superman II, die gedeeltelijk hier werd opgenomen.
  • Petit Piton en Gros Piton. Men vermoedt dat deze beroemde tweelingvulkanen ongeveer 15.000 jaar geleden zijn ontstaan door een eruptie. Een korte klim de heuvels in, brengt u bij het regenwoud tussen Soufrière en Fond St-Jaques. U kunt in een wandeltocht van ongeveer drie uur naar de andere kant van het regenwoud lopen. Onderweg komt u een schat aan tropische planten en vogels tegen.

Bermuda-castries-landschap  Bermuda-castries-straat-huizen  

Beste tijd voor een cruise naar Castries

De beste tijd om naar Castries, Saint Lucia, is heel het jaar door.

Algemene informatie over Castries

Valuta
De valuta in Castries is de Oost-Caribische dollar. U kunt soms ook met de Amerikaanse dollar betalen.

Haveninformatie
De haven van de stad is de diepste van het eiland: cruiseschepen kunnen hier direct aan de kade aanleggen. Uw cruiseschip ligt in de haven van Castries. Er zijn twee verschillende aanlegplaatsen: Pointe Seraphine, een duty-free winkelcentrum met een cruiseterminal en een industriële haven bij het centrum. Een ferryboot verbindt de twee aanlegplaatsen met elkaar.

Bermuda-castries-cruise-haven-map  Bermuda-castries-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de winkelliefhebbers zijn de meeste winkels geopend van 08.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur

Voor het huren van een auto dient u eerst voor ca. US$ 15 een Visitor’s Driver License te kopen bij het politiebureau. Denkt u eraan dat er links wordt gereden op St. Lucia en dat de wegen niet allemaal in een even goede staat verkeren. Een dagprijs voor een auto is ca. EC$ 150.

Er zijn bij de haven taxi’s verkrijgbaar. De meeste hebben geen meters, maar voor standaardritten zijn vaste prijzen, anders dient u van te voren een prijs af te spreken.

Op St. Lucia zijn er geen regelmatige busverbindingen. Wel rijden er kleine busjes tussen verschillende dorpen.

Pigeon Island heeft een wit zandstrand met een klein restaurant. Reduit Beach, 20 min van Castries, is een langgerekt strand vlakbij Rodeney Bay.

Watersportfaciliteiten zijn verkrijgbaar bij de twee hotels. Anse Chastanet is een grijszandstrand en de beste riffen om te snorkelen en te duiken. Het zwarte zandstrand Anse des Pitons ligt tussen de twee Pitons in en biedt ook goede mogelijkheden voor snorkelen en duiken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan