Half Moon Cay

Dit privé-eiland op de Bahama’s van de Holland America Line en Carnival Cruises is door Porthole Cruise Magazine 7 keer achter elkaar uitgeroepen tot beste privé-eiland.

Beide rederijen laten hun passagiers van boord gaan om een aantal uren te genieten. U kunt hier onder andere zwemmen, barbecueën, duiken, snorkelen, surfen, kajakken en parasailen. Uiteraard kunt u ook heerlijk luieren op een van de vele strandstoelen! Half Moon Cay is een van de 700 eilanden die deel uitmaken van de archipel van de Bahama’s. Het ligt ongeveer 160 kilometer ten zuidoosten van Nassau . Het is ingeklemd tussen Cat Island en het eiland Eleuthera.

Bezienswaardigheden in Half Moon Cay

Er zijn niet zoveel bezienswaardigheden, maar er zijn wel veel activiteiten om te doen.

  • Snorkelen
  • Half Moon Cay Lagoon Aqua Park
  • Stingray Adventure
  • Aqua-Trax Adventure (op een vaartuig avontuur met gids zoals een waterscooter).
  • Paardrijden
  • Kayak Adventure in Bone Fish-lagune
  • Eco Lagoon tour
  • Combinatie Wandel- en Eco fietstour

bahamas-Half Moon Cay-zee-strand-kust  bahamas-Half Moon Cay-palmbomen-zee-strand  bahamas-Half Moon Cay-Poort-gebouw-palmbomen

Beste tijd voor een cruise naar Half Moon Cay

De beste tijd om naar de Bahama’s te reizen is van december t/m april. Hiermee vermijd je het risico op orkanen en regen tussen juli en oktober. De maanden juli en augustus zijn erg heet. De temperatuur kan in deze maanden oplopen tot 35°C en de luchtvochtigheid is erg hoog.

Algemene informatie over Half Moon Cay

Valuta
De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid van het eiland, maar de enige plaats op Half Moon Cay die contant geld accepteert, is de kleine souvenirwinkel Straw Market. Al het eten op het eiland is inbegrepen in uw cruisepakket en alle andere aankopen of activiteiten vereisen uw Sail and Sign-kaart (Stateroom-sleutel) en worden in rekening gebracht op uw rekening aan boord.

Haveninformatie
Momenteel ankeren cruiseschepen naar Half Moon Cay op zee (in de baai) en vervoeren / veerboten hun passagiers aan wal via de tenderboten van het schip. Begin augustus 2019 kondigde HAL plannen aan om een aanlegsteiger bij Half Moon Cay toe te voegen, zodat passagiers rechtstreeks aan wal kunnen ontschepen.

HalfMoonCay-Half-Moon-Cay-portmap-jpg  Half-Moon-Cay-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor het eiland Half Moon Cay. Vroeg van boord gaan is van cruciaal belang, vooral als er twee schepen zijn. Met 4.000 mensen gaan die strandstoelen snel. Houd er rekening mee dat de meeste mensen uitslapen tijdens een cruise. Als u die eerste aanbesteding gebruikt, vermijdt u lange rijen en het wachten. Veel bezoekers van Half Moon Cay realiseren zich niet dat er een gratis tram is die je van het bezoekerscentrum naar beneden brengt voor de BBQ-lunch. Als je moeite hebt met lopen, is de tram een redder in nood!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan