Basse-Terre

Basse-Terre is het meest westelijke en grootste eiland van het Franse overzeese departement Guadeloupe. Op het eiland ligt het gelijknamige Basse-Terre, de hoofdstad van Guadeloupe. De bevolking bestaat grotendeels uit Afro-Caribische mensen met een minderheid van Hindoestanen. De vulkaan La Grande Soufrière is de hoogste vulkaan op het eiland. Hij is 1467 m hoog. De vulkaan is nog steeds actief. Het Caribische Guadeloupe is een tropische bestemming met prachtige parelwitte stranden. Toch kunt u nog veel meer doen op het eiland dan alleen maar op het strand liggen, zwemmen en van de zon genieten. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden te vinden in het land die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen tijdens uw vakantie.

Bezienswaardigheden in Basse-Terre

  • Fort Delgrès
  • Basse-Terre Markt
  • Kathedraal
  • Botanische tuinen

Guadeloupe-Basse-Terre-cruise-stad  Guadeloupe-Basse-Terre-cruise-jungle  Guadeloupe-Basse-Terre-cruise-haven-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Basse-Terre

De beste reistijd voor Basse-Terre in Guadeloupe is van januari t/m december, waarin u een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Basse-Terre is 29°C in juli en de laagste is 26°C in februari.

Algemene informatie over Basse-Terre

Valuta
De valuta in Guadeloupe is de Euro.

Haveninformatie
Schepen leggen aan bij de Basse-Terre Terminal. De haven is dichtbij het centrum.
basse-terre-map

Tip(s) van Captain Cruise
Bent u echt sportief aangelegd, neem dan zeker een dag de tijd om Basse-Terre en/of Grande-Terre rond te fietsen. Al fietsend ontdekt u namelijk op perfecte wijze de verschillende bijzondere plekken die deze twee eilanden te bieden hebben. In maximaal 150 kilometer bent u het eiland Basse-Terre rond. Het eiland Grande-Terre is wat kleiner.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan